Update articol:

Vitol, cel mai important trader de petrol din lume, livrează primul țiței rusesc ESPO către Emiratele Arabe Unite

Sursa Pixabay

Grupul Vitol, cel mai mare trader independent de petrol din lume, livrează prima marfă din amestecul rusesc de țiței ESPO către Emiratele Arabe Unite (EAU), a anunţat miercuri Reuters, citând date de la firme de urmărire și analiză a fluxului de petrol.

Petrolierul Kriti Breeze a încărcat 740.000 de barili de țiței rusesc ESPO în portul Kozmino din Orientul Îndepărtat al Rusiei, marți, 3 mai, conform datelor Refinitiv, Vortexa și Kpler citate de Reuters.

Potrivit datelor de poziționare a tancului MarineTraffic, Kriti Breeze, care călătorește sub pavilionul Liberiei, a plecat deja din Kozmino și se îndreaptă către portul Fujairah din Emiratele Arabe Unite, cu o dată estimată a sosirii pe 25 mai.

Conform unui trader, Vitol ar putea furniza petrolul propriei rafinării din Fujairah. Vitol, prin intermediul companiei subsidiare VTTI, pe care o deține în comun cu IFM și ADNOC, controlează un complex de rafinărie din Emirat cu o capacitate de aproximativ 100.000 de barili pe zi și depozitare pentru aproximativ 2 milioane de tone de petrol.

Rusia își vinde de obicei amestecul de țiței ESPO către rafinăriile din Asia de Nord, au declarat pentru Reuters traderii care urmăresc fluxurile de țiței.

Unele rafinării din țările aliate cu SUA și UE, cum ar fi Japonia și Coreea de Sud, s-au alăturat eforturilor de „auto-sancționare”, de a nu importa petrol rusesc, ceea ce este cel mai evident în Europa.

Marii traderi internaționali au spus deja că vor reduce sau vor elimina treptat achizițiile de țiței rusești în săptămânile următoare. Vitol însuși intenționează să își înceteze activitățile care implică țițeiul rusesc până la sfârșitul acestui an, a raportat Bloomberg luna trecută, citând un purtător de cuvânt al companiei.

 

BVB | Știri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (19/05/2022)

Conferinta telefonica investitori si analisti 19 Mai 2022

ROPHARMA SA (RPH) (19/05/2022)

Raport anual 2021 - format ESEF

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (19/05/2022)

Adjudecare licitatie de catre filiala SIF Banat-Crisana

AAGES S.A. (AAG) (19/05/2022)

Hotarari CA din 19.05.2022

ROMCARBON SA (ROCE) (19/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014