Update articol:

Vivre Deco anunță inițierea procedurilor de concordat preventiv; Neogen va pune la dispoziție o linie de finanțare adițională de 1 milion euro

Vivre Deco anunță inițierea procedurilor de concordat preventiv ca măsură pentru protejarea și redresarea business-ului, în condițiile în care post-pandemie piața de home&deco a înregistrat o scădere medie de peste 20%, arată un comunicat al companiei.

Procedura concordatului preventiv reprezintă un instrument eficient de redresare a afacerilor aflate în dificultate care vor să evite insolvența.

În esență, în loc ca antreprenorii să solicite intrarea în insolvență sau să aștepte ca lucrurile să se înrăutățească și să le ceară insolvența creditorii, ei au la îndemână posibilitatea de a le propune acestora să accepte un proiect de concordat preventiv.

Concordatul preventiv este, de fapt, un plan de redresare care trebuie votat de creditorii ce dețin 75% din creanțe.

Potrivit comunicatului companiei, în 2020 Vivre Deco înregistra o creștere conjuncturală record de 52% a cifrei de afaceri, care a stat la baza unor planuri pentru expansiunea business-ului, însă în 2021, odată cu ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri, de 18% în 2021 și de 45% în primul semestru din 2022.

Vivre va beneficia de serviciile PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services, divizia de restructurare a PwC România, specializată în oferirea de servicii de transformare sustenabilă și restructurare a business-urilor, care va asista compania pe parcursul procedurii de concordat preventiv.

Pentru a putea asigura transformarea modelului de business pe baze sustenabile și pentru a-și onora în continuare obligațiile față de clienți și parteneri, Vivre Deco S.A. a demarat formalitățile procedurii de concordat preventiv. Această inițiativă permite continuarea măsurilor de restructurare a business-ului în vederea redresării.

În a doua jumătate a anului trecut noua echipă de conducere a luat o serie de măsuri, precum:

  • Ajustarea dimensiunii echipei Vivre Deco în raport cu noile condiții de piață și de business, cu un impact direct în cheltuielile salariale de minus 29% în prima jumătate a anului 2022;
  • Eficientizarea cheltuielilor de marketing și promovare în contextul contractării pieței de home&deco. Astfel, costul cu activitatea de marketing și promovare a înregistrat o scădere de 35% în primul semestru al anului 2022 față de aceeași perioadă a anului anterior;
  • Reducerea costurilor logistice cu depozitarea cu până la 40%, pe fondul redimensionării business-ului în noul context de piață.

Vivre Deco este deținută în proporție de 51,81% de Neogen SA, alături de Advisory Delta SRL (43,37%) și Nagy Vajda Andras Peter (4,82%). Acționarul majoritar, Neogen SA, a contribuit cu peste 2.5 milioane euro în 2022 pentru susținerea business-ului și va continua să contribuie cu încă 1 milion de euro pe parcursul acestei proceduri.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative