Update articol:
INTERVIU

 Vlad Gheorghe, Horváth & Partners: “Până la 30% dintre activitățile existente astăzi vor fi înlocuite de soluții de automatizare, până în 2030”

* “Cred cu tărie că principalul impact, pe termen lung, al automatizării va fi eliberarea spiritului creator al omenirii”
*”Până la 60% din volumul de muncă dintr-o companie este generat de sarcini care nu aduc valoare efectivă”
*”Estimez valoarea medie pentru un proiect de implementare a unei soluții RPA poate costa între 10.000 și 40.000 euro, în funcție de complexitatea soluției

Până la 30% dintre activitățile existente astăzi vor fi înlocuite de soluții de automatizare, până în 2030, potrivit unui studiu Horváth & Partners, ne-a spus Vlad Gheorghe, Senior Project Manager al Horváth & Partners, in cadrul unui interviu.
“Cred cu tărie că principalul impact, pe termen lung, al automatizării va fi eliberarea spiritului creator al omenirii”, ne-a declarat acesta. Domnia sa ne-a vorbit, în cadrul interviului, despre impactul inteligenței artificiale (AI)/robotizarii pe piata de consultanta in management.
Experiența profesională a domnului Gheorghe include poziții în cadrul unor companii precum: PricewaterhouseCoopers (Senior Manager), Electrica (membru al Consiliului Director, Director Financiar Adjunct pe Grup și Șef al Trezoreriei) și GDF Suez. 

***

Cum vedeti impactul inteligenței artificiale (AI)/robotizarii pe piata de consultanta in management? La ce schimbari vom asista in anii urmatori?

Vlad Gheorghe: Tehnologiile pe bază de Inteligență Artificială (AI) și RPA (Robotic Process Automation) sunt un catalizator important pentru creșterea cererilor de consultanță în management. Pentru a putea evolua, companiile trebuie să se adapteze cerințelor actuale din sfera tehnologică, menite să crească agilitatea, productivitatea și eficiența organizației. De exemplu, robotizarea are un rol major în a ajuta companiile să gestioneze mai bine și mai rapid ansamblul activităților repetitive care se derulează zilnic. Studii internaționale arată că până la 60% din volumul de muncă dintr-o companie este generat de sarcini care nu aduc valoare efectivă, ci sunt sarcini recurente, care nu implică decizii, efectuate strict pentru a menține întreprinderea în stare de funcționare.

Așadar, în perioada următoare, una dintre tendințe va fi creșterea numărului de solicitări pentru consultanță în RPA din partea companiilor care au numeroase funcții pe segmentele de contabilitate, resurse umane, logistică, depozitare, marketing, casierie, relații cu publicul etc. Industria bancară va accelera la rândul său procesul de tehnologizare, începând cu 2020, pentru a elimina cozile la ghișee, timpii morți și birocrația.

Un aspect interesant consider că este creșterea numărului de aplicații de process mining. În termeni simpli, aceste aplicații sunt conectate, de către specialiști, la sistemele informatice ale unei companii. Odată conectate, ele analizează fluxurile de documente și de aprobări existent în companie, pe baza activității din sisteme, și cartografiază lista proceselor existente. În mod evident, având deja o schiță a listei de procese este, primul pas spre procedurarea eficientă este deja făcut, dar aplicațiile acestor soluții de process mining sunt multiple. Spre exemplu, se pot identifica și prioritiza automat procese în cadrul cărora pot fi implementați roboți RPA.

Deci, pe scurt, mi se pare interesant că se accelerează dezvoltarea platformelor RPA și a aplicațiilor care susțin dezvoltarea acestor platforme, precum cele de process mining. Se pare că tot ecosistemul RPA ajunge la un grad ridicat de maturitate, ceea ce, cu atât mai mult, va presupune automatizarea activităților de rutină.

Ce presupune impactul robotizării (RPA) pe piața muncii?

Vlad Gheorghe: Conform unui studiu al Horváth & Partners, până la 30% dintre activitățile existente astăzi vor fi înlocuite de soluții de automatizare, până în 2030. Vorbim aici despre activități similare reluate de foarte multe ori pe zi de către același angajat, cum sunt emiterea de facturi, contabilitatea de gestiune, colectarea de creanțe etc. Rolul automatizării este de a promova noi modele de afaceri și de a le proteja pe cele existente, cum se va întâmpla în industria financiară, de exemplu.

Eu prefer să fiu optimist în ceea ce privește impactul pe care îl aduce automatizarea asupra omenirii. Cred cu tărie că principalul impact, pe termen lung, al automatizării va fi eliberarea spiritului creator al omenirii. Odată cu accelerarea automatizării, omul nu va mai fi prins de sarcini care nu îi utilizează judecata și creativitatea. În contextul în care marile revoluții din istoria omenirii (ex: agricolă, industrială, digitală) s-au petrecut în timp ce oamenii erau angajați în activități care acum pot fi automatizate, ce ar presupune eliminarea acestor activități din “meniul” zilnic? Este posibil să genereze o accelerare a progresului tehnologic, o nouă revoluție a speciei noastre.

Desigur, aceste evoluții țin de un viitor destul de îndepărtat și sunt strict dependente de modul în care omenirea gestionează provocările automatizării. Principalul aspect care ridică provocări în privința adoptării acestor noi tehnologii se traduce în schimbarea pe termen lung a modului de lucru, ceea ce va duce la înlocuirea unor activități de rutină cu activități care aduc valoare organizației, care vor necesita abilități diferite. Parte din soluția acestei probleme este ca sistemul educațional să se adapteze suficient de repede, astfel încât să ajungem ca peste o generație să avem de-a face cu oameni care nu au lucrat rutinat deloc pe parcursul vieții lor, dar care  și-au dedicat anii de studii pentru dezvoltarea gândirii abstracte și critice, precum și pentru dezvoltarea creativității.

Care sunt beneficiile soluțiilor pe bază de RPA?

Vlad Gheorghe: RPA-ul este un mini-program, un instrument ce replică fidel operațiunile pe care le face un om, pe calculator, cu o viteză crescută și cu rezultate chiar mai bune, având în vedere posibilitatea ca o eroare umană să apară în orice proces. Acest lucru nu înseamnă că programele de tip RPA au fost concepute pentru a înlocui oamenii, ci pentru a-i suplini în procesele repetitive, care au loc în baza unor reguli clare și pentru desfășurarea cărora nu este nevoie de rațiune. Astfel, se creează economie de timp și se degrevează angajații de o parte dintre activități, lăsând loc pentru lucruri mai importante. Spre exemplu, dacă un contabil trebuie să emită manual 200 de facturi o dată la 10 zile, în fiecare lună, iar această activitate repetitivă îi ia câte 3 minute, înseamnă că el va avea 50 de zile pe an alocate acestui tip de operațiune. Deci acesta va petrece peste două luni dintr-un an pentru a emite facturi. Un robot RPA ar putea face această treabă în locul contabilului, lăsându-i cele două luni pentru a pregăti, de exemplu, rapoarte relevante pentru managementul companiei despre, să zicem, profitabilitatea activității operaționale.

 

Ce tip de companii vor adopta tehnologii RPA în urmatorii ani, in Romania, din estimatile dvs?

Vlad Gheorghe: Cred că primul val de adoptare RPA a trecut deja, băncile fiind, în cea mai mare măsură, principalul facilitator al acestuia. Sistemul bancar este deja într-un stadiu avansat de implementare a programelor RPA interne, începând eforturile de automatizare RPA din
2014-2015. De asemenea, și companiile din telecom au ajuns la un nivel de maturitate mare al programelor RPA interne.

În general, companiile în cadrul cărora implementarea RPA devine prioritară sunt cele cu un număr mare de angajați care prestează un număr mare de activități rutinate. Astfel, acum vedem o creștere a interesului pentru acestă tehnologie din partea companiilor de utilități, a celor din industria auto, sănătate și retail. Cred că aceste patru sectoare vor face parte în perioada imediat următoare din noul val de adoptare RPA în România.

Ce solutii vedeti pentru oamenii care și-ar putea pierde slujbele?

Vlad Gheorghe:  Eu cred că expresia “a-și pierde joburile” nu este corectă, atunci când vorbim de RPA. Cred că expresia corecta este “a-și schimba joburile”. Desigur, acest lucru se va întâmpla, fie că ne place sau nu. Trebuie să ne dăm seama că această schimbare vine și, de asemenea, să realizăm că ne va face să ieșim din zona de confort.

Pentru a gestiona schimbările, pe de o parte, companiile ar trebui să se gândească de pe acum ce vor face cu timpul de lucru pe care aceste noi tehnologii îl eliberează din programul zilnic al angajaților și să demareze programe de training pentru dobândirea de noi aptitudini, cu valoare adăugată mai mare pentru dezvoltarea afacerii. O terminologie despre care s-a vorbit foarte des în ultimul timp se referă la programele de digital up-skilling care trebuie susținute, atât de companii cât și de Guvern. Pe de altă parte, este necesar ca factorii de decizie din sistemul de învățământ să anticipeze aceste schimbări pe piața muncii și să modifice programele, astfel încât să nu mai fie predate viitorilor angajați lucruri pe care le vor face roboții în locul lor.  

Care este valoarea unui proiect de consultanță, care include soluții RPA?

Vlad Gheorghe: Orice echipă de proiect RPA are două mari roluri: rolul de analist de business și rolul de dezvoltator/developer. Pentru demararea cu succes a unui program RPA, rolul de analist de business este foarte important. Un analist care înțelege foarte bine industria în care activează compania și procesele existente în cadrul acesteia, poate identifica cu ușurință mai mare atât arii în care pot fi implementați roboți RPA, precum și pașii de proces care sunt relevanți pentru RPA și/sau care pot fi eliminați din procesul respectiv.

Este dificil să dau un cost mediu, pentru că acesta poate varia în funcție de foarte mulți factori, de la durată și complexitate, la industria din care face parte clientul și care, la rândul său, vine la pachet cu o serie de provocări și riscuri specifice. Totuși, în momentul de față estimez valoarea medie pentru un proiect de implementare a unei soluții RPA poate costa între 10.000 și 40.000 euro, în funcție de complexitatea soluției. Din punctul nostru de vedere, companiile ar trebui ca măcar la începutul călătoriei RPA să apeleze la un consultant cu experiență de business relevantă, și nu doar cu experiență în codare/dezvoltare.

BVBStiri BVB

SOCEP S.A. (SOCP) (02/12/2020)

Corectia valorii dividendului brut per actiune

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (02/12/2020)

Semnarea unui contract de creditare: ProCredit Bank - Dendrio

TURBO LONG ON BRD GROUPE SICIETE GENERALE SA (RCBRDTL3) (02/12/2020)

Notificare Raiffeisen Centrobank AG - modificare limita variatie din 03.12.2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (02/12/2020)

Incheierea procesului de fuziune a societatilor de servicii energetice

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (02/12/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 23 - 27.11.2020