Update articol:

Vlad Livădaru, șef de fermă la Agricost Brăila: În perioadele de campanie, semănat, recoltat, irigat, fiecare minut în plus petrecut pe câmp se poate traduce în spor de producție

pixabay.com pixabay.com

Compania Agricost investește constant în cercetare și în tot ceea ce este nou în domeniu și ne poate oferi un spor de producție, susţine, într-un interviu pentru fermierinromania.ro, inginerul Vlad Livădaru, șef de fermă la Agricost Braila, după trei ani de la terminarea facultății, astăzi coordonând lucrările de pe mai mult de 1.000 de hectare de teren agricol.

Acesta enumeră semănatul culturilor de porumb, soia și floarea soarelui la 50 cm între rânduri, semănatul cerealelor la 25 cm între rânduri și folosirea apei dedurizate la aplicarea tratamentelor fitosanitare. “Nici mașinile agricole de ultimă generație nu ne sunt străine, compania achiziționând ultima generație de combine agricole și tractoare”, spune Vlad Livădaru.

Conform lui Vlad Livădaru, în sectorul agricol, programul de lucru prezintă unele particularități: “Este vorba de perioadele de campanie, semănat, recoltat, irigat, unde fiecare minut în plus petrecut pe câmp se poate traduce în spor de producție. Există, însă, și perioade în care ne putem odihni și reîncărca bateriile și aici mă refer la perioada de iarnă. Lucrul în echipă nu este doar necesar, ci esențial, pentru că toate lucrările agricole presupun precizie și coordonare din partea tuturor celor implicați”.

 

Vlad Livădaru a absolvit cursurile Facultății de Agricultură a Universității Ion Ionescu de la Brad din Iași. În anul III de facultate a intrat în contact cu Insula Mare a Brăilei, când a fost adus în practică pentru o perioadă de o săptămână. La sfârșitul acelei săptămâni, a luat decizia de a se angaja muncitor necalificat, pe perioada vacanței de vară. După finalizarea anului IV de facultate, a depus CV-ul la sediul firmei Agricost, în vederea ocupării unui post de ajutor de șef de fermă. Am trecut interviul, fiind repartizat la ferma Prundu. După un an și patru luni, a fost promovat pe postul de inginer fitosanitar la sectorul Chimizare, iar peste încă un an și cinci luni a preluat ferma Dobrota. În acest moment, ocupă funcția de șef de fermă și manageriază cele 1.127 de hectare ale fermei Dobrota.

BVB | Știri BVB

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (28/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (28/06/2022)

Act aditional Contract de imprumut cf. art. 234 lit. i Reg. 5 din 2018

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (28/06/2022)

Tranzactii de tipul celor enumerate la art. 19 din Reg. privind abuzul de piata

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (28/06/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20.06.2022 - 27.06.2022