Vlad Zamfirescu, directorul Teatrului Bulandra, a afirmat că închiderea teatrelor este un lucru neplăcut şi speră să fie “ultima oară când se întâmplă asta”. “Din punctul meu de vedere, e tare neplăcut (n.r. închiderea teatrelor), pentru că avem spectacole vândute, sold-out, bine, la capacitatea la care aveam voie, dar era sold-out, şi evident că ne pare tare rău că se întâmplă asta, dar ce să-i faci, asta e viaţa, eu cred, sper, să fie ultima oprire, având în vedere că vaccinurile au intrat în funcţiune, că vine căldura, sper să fie ultima oară când se întâmplă asta”, a declarat Vlad Zamfirescu, pentru AGERPRES.
Managerul a spus că, după colaborarea de succes de la începutul anului cu teatrul din Ploieşti, îşi doreşte să găsească şi alte posibilităţi de colaborare cu alte teatre din oraşe care nu se află în scenariul roşu.
“Pe cât e posibil, încercăm să funcţionăm. Am mai vrea să jucăm. Experimentul cu Ploieştiul a fost un lucru fericit, după părerea mea, şi vom vedea dacă se mai poate, unde mai putem face un parteneriat de colaborare, vom încerca să-l facem”, a mai spus Zamfirescu.
El a precizat că la Teatrul Bulandra vor continua repetiţiile, iar când va începe activitatea “vom deschide cu o premieră, “Tache, Ianche şi Cadâr”, în regia lui Horaţiu Mălăele, cu Horaţiu Mălăele, Mihai Constantin, Răzvan Vasilescu, Dana Dogaru şi tinerii Matei Constantin (fiul actorului Mihai Constantin) şi Maria Vârlan”.
Cristian Şofron: Închiderea teatrelor – un lucru dureros pentru noi toţi
Cristian Şofron, directorul Teatrului Odeon, a afirmat că reînchiderea teatrelor este “un lucru dureros”, dar îl va accepta ca atare.
“În ceea ce priveşte închiderea teatrelor, sigur, este un lucru dureros pentru noi toţi, nu avem cum să ne împotrivim acestui lucru, îl luăm ca atare, îl acceptăm ca atare. Avem, cel puţin, şansa de a ne continua activitatea, însemnând repetiţii şi activitatea curentă, ca să-i spunem aşa, aşadar repetăm, sperăm ca după aceste două săptămâni să putem scoate premiera pe care o avem în stadiu final – ‘Henric al IV-lea’ -, în rest sperăm să trecem cu bine şi peste acest hop, nu este deloc simplu, nu este deloc uşor, dar asta e”, a declarat Cristian Şofron, pentru AGERPRES.
Managerul a precizat că instituţia pe care o conduce se află într-o poziţie avantajoasă în privinţa biletelor pentru următoarele spectacole, deoarece acestea se pun în vânzare doar lunea, pentru săptămâna respectivă. “Noi am aplicat un sistem pe care credem că doar noi îl aplicăm la ora asta. Pentru că biletele se dădeau extrem de repede, în câteva ore după ce le puneam în vânzare, noi nu am pus în vânzare decât spectacolele din săptămâna respectivă, aşadar lunea puneam în vânzare spectacolele pentru săptămâna respectivă. Ele se vindeau imediat, dar nu suntem în situaţia în care trebuie să dăm banii înapoi. Din punctul ăsta de vedere, suntem un pic mai liniştiţi”, a mai spus Şofron.
Teatrul Naţional suspendă activitatea în sălile proprii pentru următoarele 14 zile
Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti anunţă suspendarea spectacolelor şi evenimentelor programate în sălile proprii, pentru următoarele 14 zile, începând cu data de 8 martie, în conformitate cu Hotărârea nr. 8 din 7 martie a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit site-ului instituţiei de cultură.
Contravaloarea biletelor cumpărate va fi restituită începând cu ziua de marţi, 9 martie, ora 10,00. Casa de bilete va fi deschisă de marţi până vineri între orele 10,00 – 18,00 şi este necesară prezentarea biletului în format fizic. Contravaloarea biletelor achiziţionate online va fi returnată direct în cont de către mystage.ro la o dată care va fi anunţată ulterior, precizează sursa citată.
Pe 8 martie, la TNB erau programate două reprezentaţii cu “Sunt un orb”, un spectacol găzduit la Sala Mare, cu Horaţiu Mălăele, de la orele 17,30 şi 20,00.
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis, în şedinţa de duminică, interzicerea organizării şi desfăşurării activităţii cu publicul în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, inclusiv celor de tipul drive-in. Nu este permisă organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale, având în vedere incidenţa COVID-19 de peste 3 la mia de locuitori în Capitală.