Update articol:

Vladimir Putin va preda puterea lui Nikolai Patrușev, fost șef FSB, în timp ce va fi operat de cancer (Daily Mail)

Nikolai Patrușev
  • Vladimir Putin „va fi supus unei operații de cancer în viitorul apropiat” și urmează să „predea puterea fostului șef al KGB-ului, cât timp acesta este incapabil”, susțin din interior, potrivit Daily Mail.

 

Vladimir Putin ar putea fi forțat să renunțe la controlul războiului din Ucraina pentru câteva zile, deoarece este pregătit pentru o operație de cancer, a susținut un „insider de la Kremlin”, potrivit Daily Mail.

Se pare că Vladimir Putin îl va numi pe șeful Consiliului de Securitate și fostul șef al FSB Nikolai Patrushev pentru a prelua controlul asupra invaziei în timp ce acesta va fi operat.

Patrushev, în vârstă de 70 de ani, este văzut ca un arhitect cheie al strategiei de război de până acum – și omul care l-a convins pe Putin că Kievul este inundat de neonazişti.

Aceste dezvăluiri au apărut pe popularul canal Telegram General SVR, care spune că sursa sa este o figură bine plasată în Kremlin.

SVR a raportat că Putin are cancer abdominal și Parkinson în urmă cu 18 luni.

Vestea operaţiei vine pe fondul speculațiilor că Putin va lansa un război total în toată Ucraina și va ordona mobilizarea în masă a bărbaților de vârstă militară, un risc politic considerabil. Operația fusese programată pentru a doua jumătate a lunii aprilie, dar a fost amânată, a susținut SVR.

Se pare că Vladimir Putin ar fi amânat intervenția chirurgicală, care acum nu va avea loc înainte de Ziua Victoriei, comemorată pe 9 mai, în Piața Roșie, în cinstea biruinței Rusiei în cel de-al Doilea Război Mondial.

„Medicii insistă că are nevoie de o operație, dar data nu a fost încă stabilită”, a spus sursa continuând: „Nu știu exact pentru cât timp [va fi incapacitat după operație]…

— Cred că va fi pentru o perioadă scurtă de timp.

Putin „probabil să fie de acord să transfere puterea”, dar este gata să instituie un „însarcinat cu afaceri” pentru a controla Rusia și efortul de război.

El a continuat: „Așadar, în timp ce Putin este supus operaţiei şi îşi revine  … probabil două sau trei zile… controlul efectiv al țării îi va fi transferat lui [Nikolai] Patrushev”.

O astfel de mișcare ar fi surprinzătoare, deoarece conform Constituției, puterea ar trebui să treacă exclusiv în seama primului ministru, Mihail Mishustin.

“Președintele rus Vladimir Putin suferă de cancer, iar probleme identificate în timpul ultimei sale examinări sunt asociate cu această boală”. El suferă, de asemenea, de ‘boala Parkinson și de tulburare schizoafectivă’, care comportă simptome de schizofrenie, inclusiv halucinații și manie, potrivit Daily Mail.

Rapoartele recente de investigație ale jurnaliștilor ruși exilați au sugerat că Putin are cancer şi la tiroidă și au indicat că este înconjurat constant de o echipă de medici de top. Atenția s-a concentrat recent asupra comportamentului său de a controla o tremurare aparent involuntară a mâinii sale – reînnoind speculațiile despre boala Parkinson evidențiate pentru prima dată în 2020 de SVR.

La o întâlnire cu ministrul Apărării Serghei Şoigu, acesta a fost văzut ţinându-se ferm de un birou.

Canalul SVR a spus: „Mulți au atras atenția asupra aspectului bolnăvicios al președintelui, fața lui umflată și mâinile strânse strâns în jurul mesei.

Nu este nimic surprinzător aici.

Sănătatea lui Putin s-a deteriorat recent, am scris deja despre asta, iar aspectul nesănătos al președintelui nu face decât să confirme acest lucru.

De mai bine de o lună, medicii nu au reușit să-l convingă pe Putin să schimbe medicamentele pentru Parkinson, din moment ce cele vechi nu mai dau efectul dorit, iar președintelui pur și simplu îi este frică să experimenteze unele noi.

Agățarea de masă cu mâinile este o modalitate de a ascunde un tremur mic, dar destul de vizibil.”

Kremlinul a negat întotdeauna cu tărie că Putin ar avea probleme medicale și se prezintă ca având o sănătate robustă, chiar dacă în ultimii ani a fost absent în mod misterios.