Update articol:

Vola.ro oferă asistenţă gratuită şi un cupon de reducere de 15 euro/rezervare pentru orice pasager al Blue Air

Vola.ro oferă asistenţă gratuită şi un cupon de reducere de 15 euro/rezervare pentru orice pasager al Blue Air, care a primit notificarea de zbor anulat în intervalul 6 – 12 septembrie, şi vrea să îşi cumpără un bilet nou la orice companie aeriană, informează marţi seara un comunicat al portalului.

“Ca urmare a situaţiei generate de anunţul companiei aeriene Blue Air de a suspenda toate zborurile până în data de 12 septembrie, Vola.ro anunţă o serie de măsuri de sprijin pentru toţi pasagerii Blue Air care au fost afectaţi de aceste anulări. Astfel, Vola.ro oferă asistenţă gratuită şi un cupon de reducere de 15 euro/rezervare pentru orice pasager care a primit notificarea de zbor anulat în intervalul 6 – 12 septembrie”, spune Vola.ro.

Cuponul poate fi folosit la achiziţia unui bilet nou de pe Vola.ro cu orice companie aeriană pentru a ajunge la destinaţie (plecări din sau către România). Acesta poate fi obţinut pe chatul de pe site-ul Vola.ro, apăsând butonul “Zbor Anulat Blue Air”, după ce va face dovada faptului că a avut un zbor anulat de Blue Air în intervalul 6 – 12 septembrie (print screen sau fotografie cu numărul biletului).

Cuponul este valabil până în data de 12 septembrie inclusiv.

“Vola.ro continuă astfel seria de măsuri de sprijin pentru pasagerii români afectaţi de modificarea sau anularea zborurilor, iniţiate încă de la debutul pandemiei şi este alături de pasagerii care au avut zboruri cu Blue Air în această perioadă”, se spune în comunicat.

Blue Air Aviation a anunţat marţi că suspendă până luni, 12 septembrie, toate cursele programate a pleca de pe aeroporturile din România.

Potrivit reprezentanţilor operatorului aerian, suspendarea zborurilor a fost determinată de faptul că, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului, Blue Air se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice.

Premierul Nicolae Ciucă a discutat, marţi seara, cu miniştrii de resort şi autorităţile implicate în gestionarea situaţiei cetăţenilor români afectaţi de oprirea zborurilor Blue Air. La finalul şedinţei, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat măsurile luate de Executiv pentru rezolvarea acestei crize.

“Premierul a dispus ca prioritară să fie aducerea în ţară a cetăţenilor aflaţi pe aeroporturile din afara graniţelor. În acest sens, românii îşi pot anunţa prezenţa şi pot solicita sprijin la secţiile consulare de la ambasadele noastre din ţările respective. Totodată, pot să vă anunţ că, în această seară, a fost activat un număr unic al call-center-ului gestionat de Ministerul Afacerilor Externe. Acest număr unic va fi publicat şi pe pagina Guvernului şi a MAE. Este numărul de telefon la care cetăţenii români aflaţi pe aeroporturi din afara ţării îşi pot semnala prezenţa şi pot solicita asistenţă consulară şi să solicite sprijin pentru a ajunge acasă. Numărul de telefon care le este pus la dispoziţie este 0040751084537. Este număr unic gestionat de MAE. După ce vor fi centralizate datele cetăţenilor români care sunt afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air, aeronavele TAROM vor fi pregătite să efectueze zborurile necesare pentru ca românii de peste graniţă să ajungă acasă în siguranţă”, a spus Cărbunaru.

BVB | Știri BVB

Digi Communications N.V. (DIGI) (26/09/2022)

Modificarea Calendarului Financiar al Societatii aferent anului 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (26/09/2022)

Program disponibilizare colectiva

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (26/09/2022)

Notificare rascumparare actiuni proprii 19 - 23 septembrie 2022

ALRO S.A. (ALR) (26/09/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)