Update articol:

Zelenski, mesaj pentru popor: „Ni se spune că 16 februarie va fi ziua atacului. Vom face din ea o zi a unirii; Donbass și Crimeea vor reveni la Ucraina în mod diplomatic”

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a transmis luni seara un mesaj pe pagina sa de Facebook, adresat ucrainenilor, spunând că ziua în care Rusia va invada Ucraina ar fi 16 februarie. El a dat asigurări că Donbass și Crimeea vor reveni la Ucraina în mod diplomatic şi a lăudat capacitatea forțelor armate ucrainene, mai puternică decât era în urmă cu 8 ani.

„Ni se spune că 16 februarie va fi ziua atacului. Vom face din ea o zi a unirii. Decretul a fost deja semnat. În această după-amiază vom atârna steaguri naționale, vom pune panglici albastre-galbene și vom arăta lumii unitatea noastră.

Acesta a scris: Oameni grozavi ai unei țări grozave! Au existat provocări externe și interne serioase în fața țării noastre, care necesită responsabilitate, încredere și acțiuni concrete din partea mea și a fiecăruia dintre noi.
Suntem intimidați printr-un mare război și stabilim din nou data invaziei militare.
Asta nu e prima dată. Dar statul nostru este mai puternic astăzi ca niciodată.
Ne străduim pentru pace și vrem să rezolvăm toate problemele exclusiv prin negocieri. Și Donbass, și Crimeea se vor întoarce în Ucraina. Doar într-un mod diplomatic.
Avem o armată uimitoare. Băieții noștri au experiență unică de luptă și arme moderne. E mai puternică decât armata de acum opt ani. Suntem încrezători în forțele noastre armate, iar militarii noștri ar trebui să simtă sprijinul şi unitatea noastră. Baza armatei noastre este încrederea propriului popor și o economie puternică.
Ni se spune că 16 februarie va fi ziua atacului. Vom face din ea o zi a unirii. Decretul a fost deja semnat. În această după-amiază vom atârna steaguri naționale, vom pune panglici albastre-galbene și vom arăta lumii unitatea noastră.
Avem o mare aspirație europeană. Vrem libertate și suntem gata să o votăm. 14 mii de apărători și civili care au murit în acest război ne privesc din cer. Și nu le vom trăda amintirea.
Toți vrem să trăim fericiți, iar fericirea iubește pe cei puternici. Nu am putut niciodată să renunțăm și nu vom învăța asta.
Iubesc Ucraina! Suntem liniștiți! Suntem puternici! Suntem împreună!”a scris Zelenski pe pagina sa de Facebook.
În 2014, Rusia a invadat Ucraina și a anexat Peninsula Crimeea. De atunci durează confruntările din estul țării, din Donbas. În confruntările dintre separatiștii ruși, susținuți de Moscova, și forțele guvernamentale ucrainene au murit peste 13.200 de oameni.
Legislativul Rusiei ar urma să voteze marți adoptarea unei rezoluții cu privire la recunoașterea independenței regiunilor ucrainene separatiste Donețk și Luhansk.

 

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (30/05/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (30/05/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

VRANCART SA (VNC) (30/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

MECANICA CEAHLAU (MECF) (30/05/2023)

Hotarari AGA O & E 30.05.2023