Update articol:

Vrancea: Nouă autobuze electrice Karsan e-Atak vor intra în circulaţie la începutul lunii aprilie, la Focşani

Sursa foto: Primăria Municipiului Focșani/Facebook.com

Nouă autobuze electrice Karsan e-Atak, achiziţionate cu fonduri europene, vor intra în circulaţie la începutul lunii aprilie pe traseele de transport public din municipiul Focşani, a informat, marţi, Primăria municipiului Focşani.

“Încă nouă autobuze electrice vor începe să circule, de la 1 aprilie, pe traseele de transport public din municipiul Focşani. Cele nouă autobuze electrice Karsan e-Atak se adaugă celorlalte şapte autobuze electrice Karsan e-Jest care sunt deja folosite de Societatea de Transport Public Focşani din luna decembrie 2022. Autobuzele Karsan e-Atak vor fi folosite doar pe traseele din interiorul municipiului Focşani”, se arată într-un comunicat al Primăriei Focşani.

Potrivit sursei citate, obiectivul administraţiei locale este ca până la finele acestui an, pe străzile municipiului Focşani să circule doar autobuze electrice.

Autobuzele electrice au fost achiziţionate în cadrul proiectului “Modernizarea transportului public în Municipiul Focşani” prin care ne-am propus reducerea poluării în oraş, dar şi asigurarea unor servicii de transport în comun de calitate.

Proiectul, implementat cu fonduri europene, are o valoare de peste 38,4 milioane lei şi presupune achiziţionarea unui număr de 16 autobuze electrice din care nouă autobuze electrice de 10 metri şi şapte autobuze electrice de şase metri, realizarea a 16 staţii de încărcare lentă, precum şi cinci staţii de încărcare rapidă şi realizarea unui sistem de ticketing şi informare a călătorilor.

Autobuzele electrice folosite deja pe trasee au, în medie, o autonomie de 170 km, sisteme de informare traseu, sisteme de ticketing şi sunt dotate cu rampă acces pentru persoane cu mobilitate redusă şi podea joasă pentru a permite accesul uşor pentru bătrânii sau părinţii cu cărucior.

În paralel, Societatea de Transport Public Focşani derulează o investiţie pentru amplasarea de panouri fotovoltaice prin care va asigura un sfert din energia electrică necesară încărcării autobuzelor electrice, potrivit Agerpres.

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out