Update articol:
Acțiunile americane, în scădere

Wall Street nu reușește să revină din picajul de săptămâna trecută

Un declin al acțiunilor din tehnologie a determinat scăderea celor mai importanți indici americani luni, în timp ce Wall Street a încercat să-și revină după pierderile puternice de săptămâna trecută, notează CNBC.

Indicele S&P 500 a scazut cu 0,6%, ajungand la 2.750,79, în timp ce sectorul tehnologic a scăzut cu peste 1,5%. Nasdaq Composite, cu o pondere mare în tehnologie, a scăzut cu 0,9%, ajungând la 7,430.74. Dow Jones Industrial Average a închis cu 89.44 puncte mai jos, la 25.250,55.

Acțiunile Apple și Netflix au scăzut cu mai mult de 1,8 la sută fiecare. Netflix a scăzut după ce Goldman Sachs și Raymond James și-au redus țintele de preț pe gigantul de video-streaming. Apple a coborât după ce Goldman Sachs a declarat că câștigurile gigantului ar putea scădea în acest an, pe măsură ce cererea din China va încetini. Amazon, Microsoft și Alphabet au fost, de asemenea, tranzacționate mai jos.

Robert Pavlik, strateg șef de investiții la SlateStone Wealth, consideră că pozițiile de vânzare sunt excesive, iar piața  știe că ar trebui să încerce să găsească minimele, însă mai mulți factori, precu, ratele dobânzilor, o împiedică.

Indicii majori au înregistrat, săptămâna trecută, cele mai grave pierderi săptămânale din luna martie, pe măsură ce ratele dobânzilor au crescut. Randamentul la certificatele de trezoreriepe 10 ani a crescut la 3,261% săptămâna trecută înainte de a ajunge în jurul valorii de 3,15% luni. Investitorii s-au temut că o creștere brusca a randamentelor ar duce la creșterea costurilor de împrumut și, în cele din urmă, la încetinirea economiei mondiale.

“Desigur, piața de obligațiuni suferă de pe urma creșterii anxietății privind inflația”, a declarat Jim Paulsen, strateg de investiții la The Leuthold Group, într-o notă adresată clienților.

Atât S&P 500 cât și Dow au scăzut cu mai mult de 4% săptămâna trecută. Nasdaq a scăzut cu 3,7%. S&P 500 a înregistrat, de asemenea, o a treia pierdere săptămânală consecutivă, cea mai lungă perioadă de scădere din iunie 2016.

Aceste scăderi au fost în mare parte determinate de acțiunile de tehnologie, care au avut cea mai gravă săptămână din luna martie, după ce au înregistrat o scădere de 3,8% ca sector.

BVBStiri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (26/02/2021)

Recomandarea Comitetului Reprezentantilor in legatura cu AGOA din 24 martie 2021

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (26/02/2021)

Disponibilitate rezultate financiare preliminare 2020

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (26/02/2021)

Comunicat - metode de evaluare