Update articol:

Warren Buffett câștigă peste 120 de miliarde de dolari din creșterea Apple la 3 trilioane de dolari, printre cele mai bune pariuri ale sale vreodată

averea lui Warren Buffett Warren Buffett - Sursa Facebook
  • Participația de 5% la Apple pe care Berkshire Hathaway a achiziționat-o în 2018 pentru 36 de miliarde de dolari valorează acum 160 de miliarde de dolari, deoarece gigantul tehnologic a atins pragul de 3 trilioane de dolari.

  • Conglomeratul lui Warren Buffett s-a bucurat, de asemenea, de dividende regulate de la Apple, cu o medie de aproximativ 775 de milioane de dolari anual.

  • Participația Berkshire la Apple reprezintă acum mai mult de 40% din portofoliul său de acțiuni.

 

Pariul lui Warren Buffett pe acţiunile Apple ar putea ajunge să fie una dintre cele mai câștigătoare investiții ale sale, obţinând peste 120 de miliarde de dolari, în timp ce gigantul tehnologic a doborât încă un record pentru a depăși o evaluare de piață de 3 trilioane de dolari în această săptămână, potrivit CNBC.

Berkshire Hathaway a început să cumpere acțiuni Apple în 2016, iar până la jumătatea anului 2018, conglomeratul a acumulat 5% din proprietatea producătorului de iPhone, o participație care a costat 36 de miliarde de dolari. Așteptând până în 2022, investiția Apple valorează acum 160 de miliarde de dolari, deoarece creşterea masivă s-a extins în noul an.

„Fără îndoială, este una dintre cele mai puternice investiții pe care Berkshire le-a făcut în ultimul deceniu”, a declarat James Shanahan, analist Berkshire la Edward Jones.

În afară de aprecierea gigantică a prețului acțiunilor Apple, a fost, de asemenea, un pariu profitabil pentru Berkshire din cauza plăților dividendelor. Berkshire s-a bucurat de dividende regulate, în medie de aproximativ 775 de milioane de dolari anual.

Buffett a avut aversiune faţă de acțiunile tehnologice, dar „Oracolul din Omaha” s-a încălzit în acest sector în ultimul deceniu cu ajutorul adjuncților săi, Todd Combs și Ted Weschler.

Participația Berkshire la Apple reprezintă acum mai mult de 40% din portofoliul său de acțiuni, conform calculelor InsiderScore.com. Conglomeratul este cel mai mare acționar al Apple, în afara furnizorilor de fonduri tranzacționate la bursă și indici.

Investitorul miliardar a numit participaţia Berkshire la Apple „a treia cea mai mare afacere” după interesele sale în asigurări și căi ferate. Buffett a spus anterior că iPhone-ul este un produs „lipicios”, menținând oamenii în ecosistemul companiei.

„Este probabil cea mai bună afacere pe care o cunosc din lume”, a spus Buffett într-un interviu CNBC în februarie 2020. „Nu mă gândesc la Apple ca la o acțiune. Cred că este a treia noastră afacere.”

„Investiția Berkshire în Apple ilustrează în mod viu puterea răscumpărărilor”, a spus conglomeratul în raportul său anual pentru 2020. „În ciuda acestei vânzări [în 2020] – voila! – Berkshire deține acum 5,4% din Apple. Această creștere a fost fără costuri pentru noi, deoarece Apple și-a răscumpărat continuu acțiunile, reducând astfel substanțial numărul pe care îl are acum în circulație.”

Investiția în gigantul tehnologic a jucat un rol esențial în a ajuta conglomeratul să facă față crizei Covid-19 în 2020, deoarece alți piloni ai afacerii sale, inclusiv asigurările și energia, au avut un impact uriaș.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (27/09/2022)

Notificare - detineri > 5%

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/09/2022)

Nuclearelectrica SA si Nova Power & Gas SRL lanseaza RoPower Nuclear SA

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (27/09/2022)

Grupul Purcari achizitioneaza pachetul majoritar intr-o Crama din Bulgaria

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/09/2022)

Numire administratori provizorii