Update articol:
Prima achiziție importantă a Berkshire, dupa declansarea pandemiei de coronavirus

Warren Buffett cumpără active ale companiei de gaze Dominion Energy, pentru 10 miliarde de dolari

Warren Buffett - Sursa Facebook

Conglomeratul Berkshire Hathaway, al miliardarului Warren Buffett, cheltuie 4 miliarde de dolari pentru a cumpăra activele de transport și stocare a gazelor naturale ale Dominion Energy, potrivit CNBC. Incluzand asumarea datoriei, tranzacția totalizează aproape 10 miliarde de dolari. Este prima achiziție importantă a Berkshire, dupa declansarea pandemiei de coronavirus și declinul ulterior al pietei, din luna martie.

La reuniunea anuală a acționarilor, din mai, Buffett a dezvăluit că Berkshire a strans o suma record de 137 miliarde de dolari cash, in conditiile in care nu a gasit oferte avantajoase pe piata.

„Nu am făcut nimic pentru că nu vedem nimic atât de atrăgător de făcut”, a spus Buffett la acea vreme, sugerând că acțiunile rapide întreprinse de Rezerva Federală în acest an au însemnat mai mult acces la finanțare pentru companii pe piețele publice decât în timpul crizei financiare din 2008 și 2009.

Pentru Dominion, mișcarea este una dintr-o serie pentru a trece la o companie de utilități reglementate cu caracter curat, care se concentrează pe producția de energie curată eoliană, solara și gaze naturale. În urma vânzării, Dominion se așteaptă ca 90% din veniturile sale viitoare din exploatare să vină de la companiile sale de servicii publice care furnizează energie pentru mai mult de 7 milioane de clienți din state precum Virginia, Carolina de Nord și South Carolina, Ohio și Utah.

Dominion anunță simultan că anulează proiectul conductei Atlantic Coast, cu Duke Energy. 

Ca urmare a vânzării, Dominion avertizează că acum se așteaptă ca veniturile sale operaționale pentru 2020 să fie intre 3,37 USD si 3,63 USD pe acțiune. Estimarea anterioara a fost de la 4,25 USD la 4,60 USD pe acțiune. De asemenea, compania intenționează să reducă dividendul în trimestrul IV, la 63 de cenți pe acțiune, fata de 94 de cenți cat a achitat ​​în fiecare din primele două trimestre ale anului și cat anticipează să achite pentru al treilea trimestru.

Pentru Berkshire, mișcarea îi mărește considerabil amprenta în activitatea de gaze naturale. 

În condițiile tranzacției, Berkshire Hathaway Energy va achiziționa 100% din Dominion Energy Transmission, Questar Pipeline și Carolina Gas Transmission și 50% din Iroquois Gas Transmission System. Berkshire va achiziționa, de asemenea, 25% din Cove Point LNG, o instalație de export, import și depozitare pentru gaz natural lichefiat, unul dintre cele șase terminale de export de GNL din S.U.A.

Berkshire Energy va plăti 4 miliarde de dolari în numerar pentru active și va asuma datorii de 5,7 miliarde de dolari. Dominion intenționează să folosească aproximativ 3 miliarde de dolari din veniturile ulterioare impozitelor pentru a-și rascumpăra acțiunile la sfârșitul acestui an.

Acordul este supus aprobărilor autoritatilor și este de așteptat să se încheie în al patrulea trimestru al acestui an.

BVBStiri BVB

BRK Dow Turbo Short 27450 (BKDOWTSA5) (10/08/2020)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 10 si 11 August 2020

E-mini Dow Jones TURBO SHORT 0.01/28,500/28,000 (EBDOWTS15) (10/08/2020)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 10 si 11 August 2020

E-mini Dow Jones TURBO SHORT 0.01/28,500/28,000 (EBDOWTS15) (10/08/2020)

Suspendare tranzactionare - 09:45 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera