Update articol:

Warren Buffett donează încă 4,1 miliarde de dolari şi demisionează din funcția de administrator la Fundația Gates

averea lui Warren Buffett Warren Buffett - Sursa Facebook

Warren Buffett a declarat miercuri că va dona acțiuni Berkshire Hathaway în valoare de 4,1 miliarde de dolari către cinci fundații și că va demisiona din funcția de administrator la Fundația Bill & Melinda Gates.

Donația din acest an a marcat jumătatea drumului pentru Oracolul din Omaha, în vârstă de 90 de ani, care în 2006 s-a angajat să cedeze toate acțiunile sale din Berkshire prin cadouri anuale către Fundația Bill & Melinda Gates, Fundația Susan Thompson Buffett, Fundația Sherwood, Howard G Fundația Buffett și Fundația NoVo. Pe atunci, Buffett deținea 474.998 acțiuni Berkshire A. Astăzi, el a spus că deține 238.624 de acțiuni, în valoare de aproximativ 100 de miliarde de dolari.

“Astăzi este o piatră de hotar pentru mine”, a spus Buffett într-un comunicat. „În 2006, m-am angajat să distribui toate acțiunile mele Berkshire Hathaway – mai mult de 99% din averea mea netă – către acţiuni filantropice. Cu distribuția de astăzi de 4,1 miliarde de dolari, sunt la jumătatea drumului”.

Demisia lui Buffett din funcția de administrator al Fundației Gates vine în timp ce organizația caritabilă se confruntă cu o perioadă tumultuoasă după divorțul celor doi fondatori ai săi.

„De ani de zile am fost administrator – un administrator inactiv – al unui singur beneficiar al fondurilor mele, Fundația Bill și Melinda Gates (BMG). Acum demisionez din funcția respectivă, așa cum am făcut din toate consiliile de administrație, altele decât Berkshire ”, a spus Buffett. „CEO-ul BMG este Mark Suzman, o alegere recentă remarcabilă, care are sprijinul meu deplin. Obiectivele mele sunt 100% sincronizate cu cele ale fundației, iar participarea mea fizică nu este în niciun caz necesară pentru a atinge aceste obiective. ”

Bill Gates, cofondator și fost CEO al Microsoft, și soția sa, Melinda French Gates, și-au anunțat divorțul în luna mai. Cuplul împreună cu Buffett au fost creatorii Giving Pledge, un program care cere participanților să-și dea mai mult de jumătate din averea lor.

Buffett a declarat că cele 16 contribuții anuale la cele cinci fundații de-a lungul anilor au fost în valoare de 41 miliarde de dolari atunci când au fost plătite. Buffett este cel mai mare acționar din Berkshire, deținând aproximativ 39% din acțiunile de clasă A, potrivit FactSet.

Acțiunile Berkshire A au revenit cu mai mult de 20% pentru a atinge un nivel record în 2021, deoarece multe dintre afacerile conglomeratului şi-au revenit mai bine decât se aștepta din cauza pandemiei.

 

BVB | Știri BVB

EB WTI INDEX 0,10 (EBWTI1) (18/08/2022)

Notificare Erste Group Bank AG referitoare modificare multiplicator - 0.0433567

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (18/08/2022)

Reluare tranzactionare - ora 09:45 - conform Codului BVB (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Informare Depozitarul Central - operare consolidare valoare nominala (consolidare 10:1, Hot AGA E 28.04.2022)