Update articol:

Washingtonul îşi oferă sprijinul pentru familia jurnalistei palestiniene ucise

Antony Blinken Antony Blinken/ Sursa foto: president.gov.ua

Secretarul de stat american Antony Blinken a discutat cu familia jurnalistei palestiniano-americane Shireen Abu Akleh după ce a criticat intervenţia poliţiei israeliene în timpul funeraliilor acesteia, a anunţat duminică un responsabil al SUA, informează AFP, potrivit Agerpres.

În timpul unui apel telefonic care a avut loc sâmbătă, în timpul călătoriei sale spre Berlin, Blinken a prezentat “profunde condoleanţe” membrilor familiei lui Shireen Abu Akleh, potrivit unui responsabil al Departamentului de Stat.

Blinken a oferit sprjinul diplomaţilor americani de la Ierusalim familiei jurnalistei, care avea de asemenea cetăţenie americană, a precizat aceeaşi sursă.

Şeful diplomaţiei americane “a luat notă de întreaga activitate jurnalistică a lui Shireen Abu Akleh şi de importanţa unei prese libere şi independente”, a adăugat responsabilul sub acoperirea anonimatului.

Jurnalista Shireen Abu Akleh, unul dintre cei mai cunoscuţi reporteri ai postului de televiziune panarab Al-Jazeera, a fost ucisă miercuri dimineaţă în timp ce relata despre confruntările între armata israeliană şi palestinieni în sectorul Jenin, din nordul Cisiordaniei. Ea purta o vestă antiglonţ cu sigla “presă” şi o cască.

Vineri, la ieşirea sicriului din spitalul Sfântul Iosif din Ierusalimul de Est anexat, poliţia israeliană a pătruns în curtea instituţiei şi a încercat să disperseze o mulţime fluturând steaguri palestiniene. Sicriul a fost aproape să cadă din mâinile palestinienilor care îl purtau, împinşi de poliţişti, dar a fost prins in extremis, potrivit imaginilor difuzate de televiziuni locale care arată, de asemenea, poliţişti făcând uz de bastoane.

Înainte de discuţie cu familia jurnalistei, Blinken s-a declarat “profund tulburat” de “intruziunea poliţei israeliene”, iar Departamentul de Stat a cerut declanşarea unei anchete transparente asupra condiţiilor morţii sale.

BVB | Știri BVB

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (19/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (19/05/2022)

Autorizare modificari componenta CA

ELECTROARGES SA (ELGS) (19/05/2022)

Convocare AGOA - 30.06.2022

Erste Group Bank AG (EBS) (19/05/2022)

Notificare - detineri > 5%