Update articol:

WDP și BEI au semnat un acord pentru un nou pachet de finanțare în valoare de 150 de milioane de euro

WDP și BEI au semnat un acord pentru un nou pachet de finanțare în valoare de 150 de milioane de euro. Fondurile vor fi destinate finanțării proiectelor de dezvoltare nou construite în faza de dinaintea închirierii din regiunile de convergență UE din România.

În urma cooperării inaugurale din 2010, WDP și Banca Europeană de Investiții (BEI) au semnat un acord pentru un nou pachet de finanțare în valoare de 150 de milioane de euro. Împrumuturile vor fi structurate sub forma unor împrumuturi la termen care vor fi acordate în funcție de distribuția capitalului către proiecte realizate începând cu anul 2018 și privind viitoarea conductă, destinate regiunilor de convergență UE din România.

Noile locații ale depozitelor vor fi închiriate pe termen lung, punându-se accentul pe stabilirea unor noi operațiuni logistice sau din industria ușoară și vor fi situate pe unul dintre cele cinci coridoare naționale cheie identificate în cadrul Master Planului General de Transport al României.

Aceste proiecte vor cuprinde infrastructura pentru depozite moderne și vor fi dezvoltate pe o bază durabilă. Proiectele vor contribui la diversificarea ulterioară a economiei României și vor promova generarea de locuri de muncă prin stabilirea unor depozite logistice suplimentare și a unui lanț de aprovizionare modern, ducând astfel la o productivitate îmbunătățită a comerțului en-gros și cu amănuntul.

Jeroen Biermans, Director General al WDP în România: „Acest pachet de finanțare confirmă și susține misiunea companiei noastre de a contribui la economia reală prin dezvoltarea unei infrastructuri logistice moderne pentru clienții noștri, astfel ducând la un lanț de aprovizionare asigurat pe viitor și favorizând generarea de locuri de muncă în această regiune.”

„Din nou, avem ocazia să diversificăm și să extindem și mai mult sursele de finanțare ale companiei prin intermediul acestui pachet de finanțare BEI”, a adăugat Mickael Van den Hauwe, Directorul Financiar al WDP.

WDP dezvoltă și investește în domeniul imobiliar logistic (depozite și birouri). WDP are aproximativ 4 milioane m² de proprietăți în portofoliul său. Acest portofoliu internațional de clădiri seminindustriale și logistice cuprinde peste 180 de locații la principalele centre logistice pentru depozitare și distribuție în Belgia, Olanda, Franța, Luxemburg și România.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTS si EFSA

PRIMARIA ORASULUI NAVODARI (NAV27) (22/10/2020)

Plata cuponului 23 si rambursare rata principal 23 & calcul rata dobanda pentru cuponul 24

CEMACON SA (CEON) (22/10/2020)

Desfasurare AGEA 29/30.10.2020 in contextul COVID 19

TURISM, HOTELURI, RESTAURANTE MAREA NEAGRA S.A. (EFO) (22/10/2020)

Plata dividend conform Hotarare AGOA nr.8 din 05.10.2020