Update articol:

Will Smith și Kevin Hart pariază că apariţia COVID 19 va accelera trecerea către evenimente virtuale

  • Platforma de evenimente online Run The World a strâns 10,8 milioane de dolari într-o rundă de finanțare condusă de Andreessen Horowitz și Peter Thiel
  • Fondurile de risc ale actorului american Will Smith și comediantului Kevin Hart s-au alăturat ca noi investitori în companie
  • Investitorii și celebritățile pariază că evenimentele fizice se mută în online, deoarece restricțiile de blocare pe fondul Covid-19 au făcut imposibilă adunarea în masă.

 

Xiaoyin Qu nu a prevăzut cât de relevantă ar putea deveni aplicația ei într-o pandemie, scrie CNBC. Fostul angajat Facebook a creat inițial Run The World, o platformă de evenimente online, pentru a reduce barierele în participarea la conferințe în persoană.

Ea a observat creșterea bruscă a cererii de evenimente virtuale în februarie, deoarece temerile cu privire la sănătate din cauza focarului de coronavirus au dus la anularea mai multor conferințe mari. În acea perioadă, Run The World a reușit să colecteze peste 4 milioane de dolari finanțare într-o rundă condusă de firma de capital de risc Andreessen Horowitz.

Acum, Andreessen Horowitz a revenit cu o nouă rundă de 10,8 milioane de dolari Sria A în compania din San Francisco, condusă în parteneriat cu fondatorul fondului Peter Thiel. Dar unii dintre noii săi investitori nu sunt tipicii capitalişti de risc. De asemenea, Run The World a atras atenția investitorilor celebri, fondurile de risc ale actorului american Will Smith și ale comediantului Kevin Hart s-au alăturat ca noi susținători ai firmei.

Qu a declarat pentru CNBC că a fost conectată la Smith și Hart prin intermediul investitorilor existenți. „Sunt pasionați de misiunea de a utiliza evenimentele online pentru a conecta oameni și pentru a construi comunități”, a spus ea. „Atât Will cât și Kevin sunt vizionari care creează conținut ce implică și rezonează cu oamenii.”

„Considerăm că îndrumările lor pot fi foarte bune pentru Run The World pentru a crea această nouă categorie de evenimente online pe care lumea le vede pentru prima dată”, a adăugat Qu. Ea a spus că pandemia, deși o sursă de mare incertitudine economică, a ajutat la accelerarea unei schimbări către evenimentele online.

Un alt start-up care a ocupat spațiul de evenimente online, Hopin, cu sediul în Londra, a strâns 6,5 milioane de dolari într-o rundă de finanţare condusă de Accel în februarie. S-a observat o creștere similară a cererii datorită pandemiei Covid-19.

Run The World a declarat că nu va face comentarii cu privire la evaluarea sa în acest moment, cu toate că o sursă din industrie, familiară cu afacerea, spune că valoarea de piață a ajuns la aproximativ 50 de milioane de dolari. Sursa a preferat să rămână anonimă, deoarece informațiile nu au fost făcute publice.

Pariind pe trecerea la evenimente online

Investitorii și celebritățile pariază pe evenimentele fizice care se mută în  online, deoarece restricțiile de blocare ale Covid-19 au făcut imposibilă adunarea în masă. În timp ce companiile ar cheltui, de regulă, mii de dolari pentru rezervarea călătoriilor și pentru cazare cu scopul de a participa la conferințe majore din industrie, platformele digitale oferă o alternativă care ar putea ajuta la reducerea semnificativă a acestor costuri.

“Evenimentele în persoană au fost anulate în fiecare zi, dar oamenii încă doreau și aveau nevoie să se conecteze”, a spus Qu. „A existat o cerere și interes din ce în ce mai mari din partea investitorilor și utilizatorilor și, în combinație cu feedback-ul pozitiv, nu ne-am putut îndepărta de acest set divers de investitori.”

În timp ce Zoom, YouTube și Twitch oferă o platformă pentru companii de a transmite discuții în direct, nu oferă aceleași experiențe de rețea oferite de conferințele în persoană. Run The World spune că aceasta este abordată de funcții precum „Cocktail Party”, care se potrivește participanților timp de câteva minute la un moment dat pentru a simula experiența unui eveniment de rețea față în față.

Run The World spune că a înregistrat o creștere de o sută de ori a numărului de utilizatori  pe platforma sa în ultimele trei luni, deși nu a dezvăluit numărul total de utilizatori. Numărul salariaţilor s-a dublat, la 30 în ultimele două luni.

Organizatorii au găzduit peste 2.000 de evenimente până în prezent, participanții fiind alăturați din 40 de țări diferite. Evenimentele organizate pe platformă au inclus totul, de la un hackathon pentru dezvoltatori, pentru a construi software care să combată  focarul de coronavirus, până la o conferință pentru pasionații mici de acasă.

Discuțiile dintre Run The World și investitorii săi au început la sfârșitul lunii martie și s-au purtat în întregime prin videoconferință, a spus Qu. Ea a declarat pentru CNBC că banii atrasi vor fi „folositi pentru scalarea afacerii”.

„Credem că următorul câștigător al Premiului Nobel și artistul Billboard se vor întâlni pe Run the World, iar obiectivul nostru este să continuăm construirea unor caracteristici precum Cocktail Party, care să permită artistului din LA sau cercetătorului din România să colaboreze cu alți oameni cu gândire similară.“

BVBStiri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (20/10/2020)

Completarea ordinii de zi a AGEA convocata pentru data de 2/3 noiembrie 2020

ALRO S.A. (ALR) (20/10/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (19/10/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 12 - 16.10.2020