Update articol:

WSJ: Bill Gates a părăsit Consiliul de Administraţie al Microsoft, în timpul unei investigaţii privind o relaţie sexuală inadecvată cu o angajată

omicron gripa

*  Unii directori Microsoft au început o anchetă internă în 2019 cu privire la acuzațiile unei angajate despre o relaţie sexuală anterioară cu Bill Gates.
* Purtătorul de cuvânt al lui Bill Gates spune că decizia de a părăsi Consiliul în 2020 nu a fost legată de această chestiune.

Membrii Consiliului de Administrație al Microsoft Corp. au decis că Bill Gates trebuie să renunțe la locul său  în CA-ul companiei în 2020, în urma unei anchete interne privind o relație romantică anterioară a miliardarului cu o femeie inginer, angajată Microsoft, care a fost considerată nepotrivită, au spus oamenii familiarizați cu această chestiune, citaţi de Wall Street Journal.

Membrii Consiliului însărcinat cu această chestiune au angajat o firmă de avocatură să efectueze o anchetă la sfârșitul anului 2019, după ce un inginer Microsoft a afirmat într-o scrisoare că a avut o relație sexuală de-a lungul anilor cu domnul Gates, conform WSJ.

În timpul anchetei, unii membri ai Consiliului au decis că nu mai este potrivit ca domnul Gates să fie director la compania de software pe care a început-o și a condus-o timp de decenii. Bill Gates a demisionat înainte de finalizarea anchetei Consiliului și înainte ca întregul Consiliu să poată lua o decizie formală cu privire la această chestiune, a spus o altă persoană familiarizată cu situaţia.

Membrii Consiliului Microsoft au aflat la sfârșitul anului 2019 de scrisoarea inginerului, care a cerut modificări la locul de muncă Microsoft și a împărtășit detalii despre relația ei cu domnul Gates. Se pare că uni directori superiori ai Microsoft erau la curent cu acuzațiile femeii.

“Microsoft a primit înformaţia în a doua jumătate a anului 2019 că Bill Gates a încercat să inițieze o relație intimă cu un angajat al companiei în anul 2000”, a spus un purtător de cuvânt al Microsoft, adăugând: „Un comitet al Consiliului de Administrație a examinat informaţiile, ajutat de o firmă de avocatură externă pentru a efectua o anchetă aprofundată. Pe parcursul anchetei, Microsoft a oferit un sprijin extins angajatului care a ridicat această problemă.”

O purtătoare de cuvânt a domnului Gates a spus: „A fost o aventură în urmă cu aproape 20 de ani care s-a încheiat pe cale amiabilă”. Ea a spus că „decizia lui Gates de a părăsi Consiliul de Administrație nu are niciun fel de legătură cu această chestiune. De fapt, el și-a exprimat interesul de a petrece mai mult timp pe chestiunile filantropice în urmă cu câțiva ani”.

Bill și Melinda Gates au anunțat la începutul acestei luni că își încheie căsătoria de 27 de ani, deoarece, potrivit Melindei, căsătoria a fost „iremediabil ruptă”. Ea a lucrat cu avocați cel puțin din 2019 pentru a pune capăt căsniciei. Deși cuplul nu a dezvăluit ce a determinat separarea, presa americană a scris că Melinda Gates a fost deranjată şi îngrijorată de legăturile soțului ei cu pedofilul Jeffrey Epstein.

 

BVB | Știri BVB

MedLife S.A. (M) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 - 30 septembrie 2022

E-mini S&P 500 TURBO LONG 0.01/ 3,350/3,450 (EBSPTL48) (03/10/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 03 si 04 Octombrie 2022

TERAPLAST SA (TRP) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 septembrie - 30 septembrie 2022

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

OMV Petrom si Complexul Energetic Oltenia investesc in energia fotovoltaica