Update articol:

Xi Jinping: China „nu va căuta niciodată hegemonia”, oricât de puternică ar deveni

Xi Jinping, preşedintele Chinei Xi Jinping, preşedintele Chinei
  • Președintele chinez Xi Jinping a declarat că țara sa nu va urmări hegemonia indiferent de nivelul dezvoltării sale.

  • Xi a promovat, de asemenea, China ca un campion pentru globalizare și sistemul comercial multilateral.

  • Observațiile lui Xi vin în timp ce relațiile SUA-China sunt destrul de reci  sub administrarea președintelui Joe Biden.

 

Președintele chinez Xi Jinping a declarat marți că țara sa nu va urmări hegemonia indiferent de cât de puternică devine și a cerut o guvernanță globală, „mai corectă și mai echitabilă”, potrivit CNBC.

Beijingul s-a confruntat din ce în ce mai mult cu SUA și alte țări atât din Asia-Pacific, cât și din Europa, pe probleme care variază de la drepturile omului la practici comerciale neloiale. Aceste țări și-au exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea influenței politice și economice a Chinei care amenință ordinea globală.

“Oricât de puternică ar crește, China nu va căuta niciodată hegemonie, expansiune sau o sferă de influență. China nu se va angaja vreodată într-o cursă a înarmărilor”, a spus Xi la ceremonia de deschidere a Forumului anual Boao pentru Asia din provincia chineză Hainan.

Xi a promovat, de asemenea, China ca un campion al globalizării și al sistemului comercial multilateral, spunând că normele internaționale nu ar trebui stabilite doar de una sau câteva națiuni.

Fără a numi vreo țară, Xi a spus că marile națiuni ar trebui să se comporte într-un mod „potrivit cu statutul lor și cu un mai mare simț al responsabilității”.

De asemenea, el a vorbit împotriva mentalității „Războiului Rece” și „confruntării ideologice”, adăugând că orice țară care se amestecă în treburile interne ale altora nu va primi sprijin.

Remarcile lui Xi au venit în timp ce relațiile SUA-China sunt destul de reci sub administrarea președintelui Joe Biden. SUA s-au pronunțat împotriva Chinei cu privire la chestiuni care variază de la autonomia Hong Kongului – o regiune administrativă specială chineză – la drepturile omului în regiunea Xinjiang. La rândul său, Beijingul a acuzat Washingtonul de amestec în afacerile sale interne.

Luna trecută, Biden a declarat că China are „un obiectiv general de a deveni țara lider, cea mai bogată țară din lume și cea mai puternică țară din lume”. Președintele SUA a spus că nu va lăsa acest lucru să se întâmple sub conducerea sa.

 

BVB | Știri BVB

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (06/07/2022)

KMGI Informare de presa 06 iulie 20022

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/07/2022)

Semnare acord cumparare proiect fotovoltaic - Vulturu

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (06/07/2022)

Convocare AGAE din 19(22) august 2022

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (06/07/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

WTI Light Sweet TURBO LONG 1.0/99.35/102.35 (EBWTITL75) (06/07/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 06 si 07 Iulie 2022