Update articol:

XINHUA: Cercetătorii israelieni dezvoltă metode de generare a energiei electrice din vaporii de apă

pixabay.com pixabay.com

Cercetătorii israelieni au dezvoltat o metodă de generare a energiei electrice din vaporii de apă din aer, a anunţat luni Universitatea Tel Aviv (TAU), potrivit agenţiei Xinhua.

În acest scop, cercetătorii TAU au construit o baterie bazată pe descoperirea că energia electrică se materializează în interacțiunea dintre moleculele de apă și suprafețele metalice atunci când umiditatea este ridicată.

În studiul lor, publicat în jurnalul Nature Scientific Reports, echipa a generat până în prezent 1 volt, ceea ce poate duce la dezvoltarea de baterii obişnuite ce pot fi încărcate din vaporii de apă din atmosferă.

Cu toate acestea, echipa își propune să atingă eficiențe mult mai mari, afirmând că „rezultatele pot fi importante ca sursă de energie regenerabilă în țările în curs de dezvoltare, unde multe comunități încă nu au acces la electricitate, dar umiditatea este ridicată”.

Noua baterie este fabricată dintr-un cilindru metalic împământat, ceea ce permite distribuirea curentului electric spre sol, în timp ce în interior se află un tip diferit de cilindru metalic, complet izolat. În experimentele de laborator, echipa a reprodus diferite niveluri de umiditate şi a constatat că atunci când umiditatea a crescut peste 60 la sută a fost creată o tensiune electrică între cele două metale.

Cercetătorii au examinat apoi aproximativ 20 de metale comune și aliaje de diferite tipuri pentru a determina care combinație generează cea mai mare tensiune și au descoperit că cel mai potrivit metal este zincul. Apoi, cercetătorii au testat instalația experimentală în mediul natural, pe acoperișul unei clădiri și au ajuns la aceleași rezultate. De asemenea, s-a constatat că tensiunea poate fi menținută la niveluri înalte pentru o lungă perioadă de timp, dacă umiditatea din aer rămâne ridicată. 

 

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022