Update articol:

XTB România: Care sunt cele mai populare investiții la bursă în această perioadă?

Pandemia a avut un impact devastator asupra economiei globale. Multe afaceri tradiționale au dus o luptă de supraviețuire, iar unele s-au confruntat cu insolvența. Cu toate acestea, fiecare șoc a provoacat schimbări, iar acestea au format câștigători. Pe măsură ce restricțiile sunt ridicate, descoperim o nouă realitate, care ne obligă să ne adaptăm atât la nivel individual, cât și la nivel de societate. Pandemia a dus la schimbări majore asupra modului de viață. Brusc, am descoperit că atât de multe lucruri se puteau face de acasă: cumpărături, muncă, relaxare și chiar comenzi pentru mâncare. Există întreprinderi care beneficiază de aceaste schimbări. Cu un nivel ridicat de volatilitate pe piață în contextul pandemiei, apare întrebarea unde ar trebui un investitor să caute oportunități de investiții? Iată ce ne răspunde Radu Puiu, analist în cadrul XTB România, broker de instrumente derivate, acțiuni și indici, listat pe bursa de la Varșovia și cu prezență pe piața locală de 12 ani.

Contextul actual a adus în atenție diferite industrii, unele care nu traversau cea mai bună perioadă sau altele a căror performanțe au stagnat. Sectoare precum cele de asistență medicală sau de bunuri de bază (esențiale) se află în prezent sub un nivel ridicat de presiune. Ambiția de a veni pe piață cu un tratament poate aduce beneficii semnificative în viitor, atât din punct de vedere al vânzărilor și profiturilor, cât și al imaginii. Firmele care propun deja posibili candidați se bucură de o popularitate crescută în rândul investitorilor. În plus, aceste firme tind să genereze fluxuri constante de numerar.

Companiile din sectorul de tehnologie, precum Google sau Apple, par să devină prezențe constante în topul performanțelor pozitive, indiferent de context. Această caracteristică este posibilă datorită capacității de adaptare a domeniilor de activitate ale celor două companii. Mai mult, extinderea sectorului de tehnologie 5G reprezintă o oportunitate de a oferi noi bunuri și servicii care să îndeplinească nevoi apărute recent. În acest scenariu, majoritatea firmelor importante de tehnologie au traversat o perioadă foarte bună, reușind să își consolideze pozițiile în piețe. Acesta este unul dintre principalii factori care au stat la baza redresării rapide a indicilor bursieri, indicele tehnologic din SUA (NASDAQ) reușind chiar să atingă noi maxime istorice.

Pe de altă parte, companiile din sectorul energiei și al consumului discreționar (bunuri neesențiale) au fost grav afectate. Măsurile de distanțare socială și reducerea cheltuielilor ca urmare a incertitudinii locului de muncă au afectat masiv operațiunile zilnice ale firmelor din aceste domenii. Totuși, pe măsură ce restricțiile devin tot mai blânde, iar situația tinde spre un echilibru, este posibil să asistăm la o accelerare a cererii de astfel de produse, ceea ce se poate transpune în redresări rapide ale prețurilor acțiunilor.

În acest scenariu, o posibilă oportunitate ar putea fi indicele BITA US BIOTECH GIANTS (USBIOT pe platforma xStation5), care oferă expunere asupra a 30 cele mai mari companii, listate la bursa din SUA, care activează în sectorul de biotehnologie. Printre beneficiile unei astfel de strategii se numără reducerea riscului specific al fiecărei companii, în timp ce obții expunere asupra unor companii de top dintr-un sector popular.

Mai multe informații despre companii care s-au remarcat în cadrul scenariului tulbure din ultima perioadă fi aflate din raportul XTB: 6 câștigători în era post-covid, respectiv 6 companii care s-au remarcat în cadrul lumii ”postcovidiene”: Amazon, Visa, Zoom Communications, Activision Blizzard, Netflix și Domino’s Pizza.

De exemplu, Netflix a înregistrat rezultate solide în primul trimestru al anului 2020, respectând orientări agresive privind venituri de 5,75 miliarde de dolari. Compania a câștigat 15,77 milioane de abonați, depășind dublul nivelului prognozat. Totuși, au apărut temeri conform cărora compania ar putea întâmpina probleme odată ce consumatorii vor beneficia și de alte modalități de petrecere a timpului liber. Raportul financiar pentru al doilea trimestru va fi publicat pe 21 iulie, putând să confirme aceste motive de îngrijorare sau să indice continuarea evoluției pozitive.

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (07/05/2021)

Contracte cu valoare peste 10% din cifra de afaceri

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 10 si 11 Mai 2021

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Suspendare tranzactionare - 17:12 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera