Update articol:

Ziua Impozitelor: Milionarii care sunt în favoarea creșterii impozitelor bogaţilor au protestat în fața casei CEO-ului Amazon, Jeff Bezos

Foto Twitter

Milionarii din SUA  care cer celor mai bogați să plătească mai multe impozite au lansat proteste în New York și Washington luni – de Ziua Impozitelor – inclusiv în fața caselor CEO-ului Amazon Jeff Bezos, potrivit CNBC.

Acţiunea a fost organizată de Milionarii Patriotici (Patriotic Millionaires), ai căror membri se mândresc cu venituri anuale de peste 1 milion de dolari sau active în valoare de peste 5 milioane de dolari.

Grupul a lansat campania de Ziua Impozitului  și include panouri publicitare mobile care vor face opriri  în fața caselor lui Bezos din New York și Washington. Liderii Milionarilor Patriotici au declarat pentru CNBC că au organizat un grup de până la 30 de protestatari pentru a merge către reședința lui Bezos din New York, cu un panou pe care scrie „Tăiați taurul —- Taxeaza bogatul.”

Protestul din faţa casei lui Bezos a avut loc în timp ce preşedintele Joe Biden şi parlamentarii democraţi vor să mărească taxele impuse corporaţiilor şi persoanelor cu venituri de peste 400.000 de dolari, pentru finanţarea programului de investiţii în infrastructură, în valoare de 2 trilioane de dolari.

Biden a declarat recent că vrea să mărească taxa pentru corporaţii de la 25% la 28% şi impozitul pe venit de la 37% la 39,6%. Republicanii nu sunt de acord că majorarea taxelor pentru finanţarea investiţiilor în infrastructură. Cele două partide încearcă să vină cu un proiect de lege acceptat de toată lumea și au declarat că fac progrese.

Dar progresiștii sunt dornici să vadă miliardarii plătind mai mult.

„Jeff Bezos reprezintă afișul idioțeniei totale a codului fiscal al țării”, a declarat vineri pentru CNBC Erica Payne, fondatorul și președintele grupului. Ea a spus că bogăția extremă a lui Bezos înseamnă că ar trebui să plătească mai mult în impozite. Ea a menționat că magnatul tehnologiei se află în mijlocul construcției unui iaht de aproape 417 de metri, care probabil va costa peste 500 de milioane de dolari.

Bezos are o valoare netă de peste 185 de miliarde de dolari, potrivit Forbes, și a fost o țintă a progresistilor pentru nevoia de a crește impozitele asupra celor bogați.

Un purtător de cuvânt al Amazon nu comentat acţiunea, dar Bezos a spus că susține creșterea impozitelor pe profit.

New York Post a raportat în 2019 că Bezos a cheltuit 80 de milioane de dolari pe trei apartamente din aceeași clădire din New York pentru a crea o mega-casă. Un an mai târziu, Post a raportat că Bezos cumpără o casă de 16 milioane de dolari în același complex de apartamente.

Patriotic Millionaires sunt în favoarea planului fiscal al senatorului Elizabeth Warren, care ar pune un impozit anual de 2% pe averea de peste 50 de milioane de dolari, crescând la 3% pentru averea de peste 1 miliard de dolari.

Morris Pearl, președintele grupului și un fost executiv al BlackRock, a declarat pentru CNBC că organizația va face presiuni pentru impozitul pe avere, printre alte propuneri de majorare a impozitelor, pe tot parcursul Zilei Impozitelor. Printre alți membri ai Consiliul Consultativ Patriotic Millionaires se numără Abigail și Tim Disney, cei doi copii ai şefului Disney, Roy Disney.

 

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021