Update articol:

Insula Evia din Grecia, cuprinsă de flăcări uriașe

Mii de oameni și-au părăsit casele de pe insula greacă Evia, în timp ce incendiile necontrolate au continuat duminică pentru a șasea zi, iar feriboturile sunt în așteptare pentru mai multe evacuări, după ce i-au dus pe mulți în siguranță pe mare, scrie Reuters.

Incendiile care amenințaseră suburbiile nordice ale Atenei în ultimele zile au dispărut oarecum. Dar focul de pe Evia, o insulă mare la est de capitală, a izbucnit rapid pe mai multe fronturi, afectând mii de hectare (acri) de pădure în partea sa de nord și forțând evacuarea a zeci de sate.

“Sunt furioasă. Mi-am pierdut casa … nimic nu va mai fi la fel a doua zi”, a spus o rezidentă, după ce s-a urcat într-un feribot de salvare în satul Psaropouli. “Este un dezastru imens. Satele noastre sunt distruse, nu a mai rămas nimic din casele noastre, proprietățile noastre, nimic, nimic”, a spus ea.

Evia, o imensă insulă muntoasă acoperită de puni care atrage în mod obişnuit turişti greci şi străini, este un coşmar pentru pompieri deoarece relieful este abrupt şi accidentat. Peste 570 de pompieri se luptă cu focul din Evia, au spus autoritățile.

Sâmbătă, a fost asigurată cazare temporară pentru 2.000 de persoane evacuate de pe Evia, a indicat vice-ministrul Protecţiei civile, Nikos Hardalias.

Cincizeci şi cinci de focare active, dintre care cinci majore, au fost raportate sâmbătă. Incendii sălbatice au izbucnit în multe părți ale Greciei în timpul unui val de căldură de o săptămână, cel mai grav din Grecia din ultimele trei decenii, cu temperaturi ridicate și vânturi fierbinți care creează condiții de incendii. În toată țara, terenurile forestiere au ars și zeci de case și afaceri au fost distruse.

În Peloponez, în sud-vestul ţării, principalele focare din regiunile Mani, Illia şi Messina, unde mai multe sate au fost evacuate sâmbătă, sunt încă active.

 

 

BVB | Știri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative

CEMACON SA (CEON) (30/09/2022)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 27.09.2022