Update articol:

15 state membre UE – apel comun: UE are nevoie de un plan pe termen lung pentru a contracara ştirile false despre 5G

http://www.europarl.europa.eu http://www.europarl.europa.eu

Uniunea Europeană trebuie să vină cu o strategie pentru a contracara dezinformarea cu privire la tehnologia 5G, în caz contrar riscând ca revenirea economică şi atingerea obiectivelor digitale să fie puse în pericol, se arată într-un scrisoare trimisă de un grup de 15 state europene, printre care se numără Polonia şi Suedia, transmite Reuters.

În ultimele luni o serie de teorii ale conspiraţiei, potrivit cărora noul coronavirus ar avea legătură cu tehnologia telefoniei mobile, a dus la incendierea unor turnuri de telefonie în zece ţări europene şi atacarea lucrătorilor care se ocupă de mentenanţa instalaţiilor de telefonie.

UE, cu 27 de națiuni, consideră 5G drept elementul cheie al redresării sale economice de la pandemia COVID-19 și autonomia tehnologiei, cu promisiunea de a permite totul, de la mașini cu conducere automată la operații la distanță și producție automată.

Cele 15 ţări şi-au exprimat îngrijorările şi propunerile într-o scrisoare comună trimisă vicepreşedintelui Comisiei Europene, Margrethe Vestager, comisarului pentru piaţă internă, Thierry Breton, şi vicepreşedintei CE  Vera Jourova.

“Este clar că asistăm la o creştere a activităţii mişcării anti-5G de-a lungul Uniunii Europene” susţin semnatarii scrisorii, care au cerut Uniunii Europene să “adopte o abordare activă, pe termen lung şi sistemică” pentru a răspunde la îngrijorările cu privire la 5G şi câmpurile electromagnetice.

“Noi, în calitate de state membre, suntem gata să contribuim la această iniţiativă UE cu expertiza noastră naţională şi cele mai bune practici pentru a răspunde la problema dezinformării cu privire la 5G şi câmpurile electromagnetice”, se mai arată în scrisoarea consultată de Reuters.

Ţările semnatare cer mai multă cercetare ştiinţifică cu privire la riscurile pentru sănătatea oamenilor, propunând campanii de creştere a conştientizării de-a lungul Europei şi sugerând o dezbatere mai amplă care să ţină cont de temerile şi îngrijorările oponenţilor tehnologiei 5G.

Pe lângă Polonia şi Suedia, alte semnatare ale scrisorii sunt: Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Cipru, Estonia, Finlanda, Grecia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Portugalia şi Slovacia.

 

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (04/12/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (04/12/2020)

Hotarari AGA O & E din 04.12.2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (04/12/2020)

Litigiu dosar nr. 5179/2/2019

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (04/12/2020)

Structura actionariat la data de 30 noiembrie 2020