Update articol:

524 de pacienți români, în creştere cu 60%, au apelat la serviciile medicale ale spitalului WPK din Viena în primele 6 luni din 2021

Ema Hafner, Wiener Privatlink, spital Viena, pacienti romani

Pandemia de coronavirus a dus la creșterea atenției pe care oamenii o acordă sănătății şi tratării problemelor medicale existente. Spitalul Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private din Viena, a primit un total de 524 de pacienți români în primele 6 luni ale anului 2021. Numărul acestora a fost în creştere cu 60% faţă de aceeaşi perioadă din 2020, potrivit unui comunicat de presă.

Printre cele mai solicitate servicii medicale în cadrul spitalului Wiener Privatklinik în primele 6 luni ale acestui an au fost cele de diagnostic și tratament oncologic, intervențiile de chirurgie cardiovasculară, chirurgia toracală, chirurgia sarcoamelor și intervențiile de chirurgie ortopedică, precum și cel de second opionion, se mai arată în comunicat.

 „Deși pandemia de coronavirus a afectat în principal sistemul medical și mulți pacienți au fost nevoiți în 2020 să amâne tratamentele medicale necesare, anul 2021 a venit cu o îmbunătățire pe această zonă. Ne bucurăm să vedem că oamenii pun sănătatea pe primul loc şi acordă prioritate rezolvării problemelor medicale. Spitalul Wiener Privatklinik a fost și este în continuare aproape de pacienții români, indiferent dacă au ales să se deplaseze la Viena sau au optat pentru consultații medicale online. În plus, spitalul are în continuare implementate toate măsurile necesare pentru ca pacienții să aibă acces în siguranță la serviciile noastre performante de diagnostic și tratament”, a declarat Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing și Pacienți Internaționali al Wiener Privatklinik.

Potrivit comunicatului de presă: ”Pe lângă deplasarea la spitalul WPK din Viena pentru diferite intervenții, peste 120 de pacienți români au solicitat consultații medicale online acordate de experţi austrieci în peste 30 de specialități medicale, care se realizează prin intermediul platformei WPK Online Healthcare Center, pe care spitalul a lansat-o în 2020. Cele mai solicitate servicii medicale au fost cele de: oncologie, second opinion radiologie, medicină internă, cardiologie, reumatologie, ortopedie, endocrinologie, dermatologie, gastroenterologie, psihiatrie și ORL.

Pacienții români au asigurați 4 manageri de caz vorbitori de limba română, astfel încât întregul proces să fie unul facil. Aceștia oferă consiliere personalizată fiecărui pacient în parte și îl ajută cu toate etapele până la intrarea în întâlnirea fizică sau online cu specialistul.

Anual, Wiener Privatklinik primește aproximativ 4.000 de pacienți internaționali. Dintre aceștia, circa 40% sunt pacienți români, fiind urmați de cei ruși și ucrainieni. În centrele de competență ale spitalului, pacienții au acces la servicii medicale de înaltă performanță, prin îmbinarea soluțiilor de diagnostic și tratament de ultimă generație, cu expertiza unei echipe interdisciplinare de elită și condițiile de spitalizare de 5 stele.

Mai mult de jumătate dintre pacienții se adresează WPK Central European Academy Cancer Center, cel mai mare centru privat de diagnostic și tratament ultra-specializat al cancerului din Europa Centrală și de Est. Centrul oferă tratamente de ultimă oră, supraspecializate în 8 clase de afecțiuni oncologice, alături de un pachet complet de servicii care include diagnosticare, tumor board (consultare interdisciplinară pe diagnostic și schema de tratament), pregătire, terapie și monitorizarea pacientului.”

BVB | Știri BVB

EB WTI INDEX 0,10 (EBWTI1) (18/01/2022)

Notificare Erste Group Bank AG referitoare modificare multiplicator - 0.0390301

MedLife S.A. (M) (17/01/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 10-14 ianuarie 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/01/2022)

Declaratii reprezentanti Chimcomplex la eveniment listare Piata Reglementata