Update articol:

Majoritatea persoanelor complet vaccinate care iau Covid varianta Delta sunt asimptomatice, spune OMS

Tedros Adhanom Ghebreyesus, covid, OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus

Persoanele complet vaccinate împotriva Covid-19 se pot infecta cu varianta Delta a virusului, dar oficialii din domeniul sănătății la nivel mondial au declarat că vaccinurile i-au protejat pe majoritatea de a se îmbolnăvi grav sau de a muri, potrivit CNBC.

“Există rapoarte care arată că populațiile vaccinate prezintă cazuri de infecție, în special cu varianta delta”, a declarat dr. Soumya Swaminathan, om de știință al Organizației Mondiale a Sănătății, într-un briefing de presă, luni. Dar, majoritatea acestora sunt infecții usoare sau asimptomatice.

Cu toate acestea, spitalizările sunt în creștere în unele părți ale lumii, în special în cazul în care ratele de vaccinare sunt scăzute și varianta Delta, extrem de contagioasă, se răspândește, a spus ea.

În SUA, oficialii au spus că practic toate spitalizările recente și decesele de Covid au avut loc în rândul persoanelor nevaccinate. Aproximativ 75% dintre persoanele care mor sau sunt spitalizate cu Covid după vaccinare au vârsta peste 65 de ani, potrivit datelor Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

„Varianta delta se răspândește în jurul lumii într-un ritm amețitor, determinând o nouă creștere a cazurilor și a morților. Totuși, nu peste tot are același impact ”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Varianta se răspândește rapid și infectează persoanele neprotejate și vulnerabile, a spus el.

Swaminathan a avertizat că persoanele vaccinate încă pot lua Covid și le pot transmite altora, motiv pentru care oficialii OMS au cerut oamenilor să continue să poarte măști și să practice distanțarea socială. „Cu siguranță va reduce semnificativ șansele de spitalizare severă și deces”, a adăugat ea.

Unele studii au arătat că cei infectați cu Covid după vaccinare produc mult mai puțin virus decât cei care nu sunt vaccinați, reducând riscul transmiterii virusului altora. Oficialii OMS au spus că sunt necesare mai multe studii pentru a înțelege impactul vaccinurilor asupra transmisibilității.

BVB | Știri BVB

VRANCART SA (VNC) (31/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF HOTELURI SA (CAOR) (31/05/2023)

Act aditional promisiune bilaterala vanzare cumparare Eurohotel Baia Mare

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (31/05/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA din data de 19/20 iunie 2023

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (31/05/2023)

Nuclearelectrica inclusa in indicii MSCI Frontier Markets

ALRO S.A. (ALR) (31/05/2023)

Grupul ALRO si AZERALUMINIUM au semnat un memorandum de intelegere