Update articol:

7 destinații mai puțin cunoscute de luat în considerare atunci când este sigur să călătoriți din nou

https://pixabay.com/

Obiceiurile turiştilor se schimbă – rapid și în masă, după pandemia de coronavirus. Oamenii ocolesc orașele mari în favoarea destinațiilor mai mici, care atrag mai puțini turiști, iar activitățile din exterior, precum drumețiile și ciclismul, atrag mai mult interes decât înainte, conform CNBC.

Pentru a evita aglomerația în timp ce petreceți timpul în aer liber, iată șapte locuri care merită luate în considerare odată ce călătoriți din nou în siguranță, scrie CNBC.

Normandia, Franța

Mont Saint-Michel
Mont Saint-Michel (https://pixabay.com/)

Franța a fost cea mai vizitată țară din lume de ani de zile, cu turişti care vin  la Paris, pe Riviera franceză din sud și în regiunile viticole de renume mondial ale țării, răspândite în cele două treimi inferioare ale țării.

Dar cum rămâne cu nordul? Regiunile situate de-a lungul Canalului Mânecii, cum ar fi Normandia, primesc o mică parte din turiștii Franței, ceea ce le face ideale pentru călătorii care doresc să experimenteze țara evitând în același timp grupurile mari.

Normandia este populară printre pasionații de istoria celui de-al doilea război mondial care vin să vadă faimoasele locuri ale “Invaziei din Normandia” din ziua Z, precum și cimitirele și monumentele de acolo. Alţi turişti sunt ademeniţi de orașele de pe malul mării, Deauville și Trouville, aleile pietruite din Honfleur și Mont Saint-Michel, insula mareelor spectaculoase.

La fel ca o mare parte din Franța, mâncarea este o altă atracție. Normandia este renumită pentru brânza Camembert, lichiorul Calvados și tarte aux pommes (tarte de mere).

„Celelalte” insule ale Greciei

 

Portul din insula Lipsi (https://www.wikipedia.org/)

La mijlocul anilor 1990, Grecia primea aproximativ 10 milioane de turiști pe an, potrivit Băncii Mondiale. Până în 2019, acest număr s-a triplat.

Cinci regiuni au reprezentat 88% din toate înnoptările din 2017, și anume Marea Egee de Sud, Creta, Insulele Ionice, Macedonia Centrală și Attica, potrivit unui raport al PricewaterhouseCoopers. Aproape jumătate din toate camerele hotelurilor sunt situate în Creta și insulele din sudul Mării Egee, acestea din urmă incluzând destinațiile populare Santorini, Mykonos și Rodos.

În condiţiile în care turiștii sunt strâns concentrați în cele mai populare insule grecești, există alte insule cu mult mai puțini turiști, inclusiv Iraklia care aparține grupului de insule Ciclade și Lipsi în Arhipelagul Dedocanez, a declarat Makis Bitzios, directorul general al firmei de consultanță în turism Remake.

„Ambele insule sunt foarte frumoase, fără multă lume, foarte autentice și nu sunt la fel de cunoscute ca multe alte destinații grecești”, a spus el.

Vietnamul central

https://www.anantara.com/

 

Mulți turiști străini care vin în Vietnam se îndreaptă spre nord, la Hanoi și Golful Halong sau spre sud, în orașul Ho Chi Minh.

Cei care se aventurează în centrul ţării merg de obicei în orașul vechi Hoi An, hotelurile strălucitoare din afara Da Nang sau la siturile istorice Hue și My Son.

Cu câțiva ani în urmă, un număr mic de hoteluri resort a pariat că turiştii ar fi atrași de părțile mai puţin cunoscute din Vietnam.

Anantara, un brand de lux din grupul Minor Hotels, a fost unul dintre ei. A deschis Anantara Quy Nhon Villas în 2018, fiind primul hotel internațional de cinci stele, într-o parte a Vietnamului care a primit puțini vizitatori străini.

Complexul are 26 de vile orientate spre mare, fiecare cu vedere la ocean și piscine private. Brandul a deschis o altă locație, Anantara Mui Ne, la patru ore la est de orașul Ho Chi Minh.

“Atât Anantara Quy Nhon Villas, cât și Anantara Mui Ne sunt situate în destinații mai îndepărtate și au propriile locații închise, oferind experiențe liniştite”, a declarat Pieter van der Hoeven, directorul general regional al companiei, pentru CNBC.

https://sondoongcave.info/

O altă atracție pentru interiorul țării este colosala peșteră Son Doong. Explorată pentru prima dată în 2009, doar 1.000 de turişti au voie să o exploreze în fiecare an, o limită stabilită pentru a proteja peștera, despre care se crede că este una dintre cele mai mari și mai magnifice din lume.

Kagawa, Japonia

Nu trebuie confundat cu Kanagawa, populara locaţie de coastă aflată chiar la sud de Tokyo. Kagawa este cea mai mică prefectură a Japoniei după dimensiunea geografică. Este de aproximativ două ori și jumătate mai mare decât New York, dar găzduiește mai puțin de 1 milion de oameni.

https://urashimavillage.com/

Situată pe insula Shikoku, Kagawa primește o mică parte din turiștii Japoniei. În 2019, mai puțin de 550.000 din cei aproape 32 de milioane de turiști străini  în Japonia au mers la Kagawa, potrivit Organizației Naționale a Turismului din Japonia.

Turiştii pot vedea aici castele feudale, temple și grădini și să mănânce udon – faimosul fel de mâncare este strâns legat de această locaţie, care produce tăiței din grâu cultivat local. De asemenea, se poate vizita Urashima Village.

Micul han de lux s-a deschis în ianuarie ca un loc unde oaspeții pot lucra în linişte, pot face caiac pe mare și pot explora împrejurimile cu bicicleta.

Cu o echipă de administraţie și un bucătar privat, hanul are vedere la insula nelocuită Maruyama, pe care oaspeții o pot vizita de două ori pe zi când apare un „drum submarin” la maree, potrivit site-ului hotelului.

Dandenongs, Australia

 

https://www.valleyrangesgetaways.com.au/

În timp ce Melbourne primește cea mai mare parte din turiști în statul australian Victoria, există numeroase destinații în afara orașului care merită vizitate, potrivit CNBC.

Un astfel de loc este Dandenongs, un lanț montan liniștit presărat cu pensiuni rustice, păduri forestiere și restaurante de familie.

Casele de lux pot fi închiriate la Valley Ranges Getaways, care se află în Sassafras, unul dintre cele mai populare sate din zonă. O altă locaţie preferată a vizitatorilor, Olinda, se află la doar două mile. Ambele au magazine artizanale, magazine de antichități și restaurante aprovizionate cu vin local.

Turiştii pot merge cu mașina la Sanctuarul Healesville pentru a vedea animale precum wombats și canguri sau îşi pot rezerva bilete pentru a călători pe Puffing Billy, o cale ferată cu abur conservată.

New Mexico

Turiştii străini dar şi americanii ar putea dori să sară anul acesta coastele SUA în favoarea sud-vestului american.

Având în medie 17 persoane pe milă pătrată, New Mexico este al șaptelea stat cel mai puțin populat din SUA, potrivit companiei de date Statista. Denumit „Țara Descântecului”, statul are parcuri naționale și ruine aztece şi peșteri minunate.

Unele dintre cele mai luxoase hoteluri din New Mexico, precum Inn of the Five Graces și Hotel St. Francis, se află în capitala Sante Fe, care are o populație de 85.000 de locuitori.

https://www.fourseasons.com/

Four Seasons Resort Rancho Encantado Sante Fe se află pe 57 de acri în afara orașului. Oaspeții stau în apartamente decomandate şi căsute, care sunt amenajate cu decor sud-vestic, inspirate de satele locale.

Cu vedere la valea râului Rio Grande și la Munții Jemez din apropiere, stațiunea are o piscină pe tot parcursul anului, șeminee în aer liber și un centru de aventură care organizează plimbări cu balonul cu aer cald, călărie și rafting, precum și tururi culturale la Ghost Ranch sau Bonanza Creek Ranch unde au fost filmate filme precum „Cowboys & Aliens” și „Wild Hogs”.

Saba și Sfântul Eustatius

 

Insulele din Caraibe au în medie peste 30 de milioane de turişti străini pe an – o cifră care nu include pasagerii navelor de croazieră. Dar puţini turişti merg în micile insule caraibiene Saba și Saint Eustatius.

Ambele insule sunt municipalități speciale din Olanda și fiecare primește mai puțin de 10.000 de turiști pe cale aeriană, potrivit agenției guvernamentale olandeze Statistics Netherlands.

O treime din vizitatori provin din alte insule – și anume, Aruba, Curaçao și Saint Martin – cel puțin o altă treime cuprinzând turişti din SUA și Olanda.

Pe Saba, Queen’s Gardens Resort & Spa, aflat în vârful muntelui, a primit în 2020 premiul Travellers ’Choice Award, în timp ce pe Saint Eustatius (numit și Statia) se pot închiria case, de la umile pensiuni la vile pe trei nivele, prin Airbnb.

 

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (13/04/2021)

Desfasurare conferinta telefonica investitori si analisti 13 Aprilie 2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (13/04/2021)

Ziua Investitorului Bittnet - 15 Aprilie 2021

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (13/04/2021)

VAN la data de 31 martie 2021

ALTUR S.A. (ALT) (13/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA si AGEA din data de 27/28.04.2021

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (13/04/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 06.04.2021 - 12.04.2021