Update articol:

92 de angajați ai centralei de la Cernobîl ținuți ostatici de forțele ruse (ambasadorul ucrainean în SUA)

cernobil Foto Greenpeace

Nouăzeci și doi de membri ai personalului operațional al centralei de la Cernobîl sunt ținuți ostatici de forțele ruse, a declarat vineri ambasadorul ucrainean în SUA, Oksana Markarova, în timpul unei conferințe de presă la Washington, DC.

Deoarece personalul centralei este ținut ostatic, ei nu pot lucra în ture și nu pot respecta reglementările stricte pe care le cere centrala, a spus ea, potrivit CNN.

Responsabilitatea centralei electrice „se bazează acum pe forțele ruse și pe armata rusă”, a spus Markarova. Ucraina se adresează tuturor autorităților de reglementare nucleare și altor țări pentru a le alerta asupra situației de la Cernobîl, a adăugat ea.

„Pentru apărarea acestor centrale, încercăm să fim foarte responsabili și atenți, astfel încât să nu fie afectate. Nu putem spune același lucru despre Federația Rusă, așa că de aceea avertizăm și de aceea ne adresăm tuturor”, a spus Markarova.

Casa Albă a condamnat joi Rusia pentru că a luat ostatic personalul civil al centralelor electrice de la Cernobîl din nordul Ucrainei și a cerut eliberarea lor imediată.

„Suntem revoltați de rapoartele credibile conform cărora soldații ruși țin în prezent ostatici personalul instalațiilor de la Cernobîl”, a declarat, joi, reporterilor, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki. „Această luare ilegală și periculoasă de ostatici, care ar putea strica eforturile de rutină ale serviciului civil necesare pentru menținerea și protejarea instalațiilor de deșeuri nucleare, este evident incredibil de alarmantă și foarte îngrijorătoare. O condamnăm și solicităm eliberarea acestora”.

BVB | Știri BVB

VES SA (VESY) (22/09/2023)

Retragerea dintr-o activitate principala

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (22/09/2023)

Completarea Convocatorului AGEA din 09/10 octombrie 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (22/09/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni la Sinterom S.A.

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (22/09/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la Alstom Transport SA

Fondul Proprieteatea TURBO LONG 10/1.26/1.31 (EBFPTL26) (22/09/2023)

Suspendare tranzactionare - ora 16:31 - Notificare Erste Group Bank AG