Update articol:
COMUNICAT

Abris achiziționează Dentstore, distribuitorul român de produse stomatologice

Adrian Stănculescu

Investitorul din Europa Centrală finalizează a treia achiziție în consolidarea sectorului stomatologic

 

Abris Capital Partners („Abris”), investitorul de private equity din Europa Centrală, a semnat un acord pentru achiziția Dentstore, unul dintre cei mai importanți distribuitori de consumabile și echipamente stomatologice din Europa Centrală. Este a treia achiziție Abris în acest sector, după investițiile în Dentotal în noiembrie 2019 și Dentatechnica în noiembrie 2021. Implementarea acordului este condiționată de obținerea autorizației de la autoritățile antitrust în vigoare.

Cu sediul în București, Dentstore oferă servicii complete și de înaltă calitate pentru piața stomatologică din România și Bulgaria, inclusiv importul și vânzarea unui portofoliu complet de consumabile și echipamente pentru cabinete și laboratoare stomatologice, asistență și consiliere tehnică, precum și service și garanție pentru echipamentele stomatologice. Compania se mândrește cu impresionante capacități logistice și tehnologice și este cel mai digitalizat jucător din segmentul său.

Adrian Stănculescu, Partener și Head of Abris Romania, a comentat: „Această achiziție face parte din viziunea noastră de a construi un portofoliu de companii-lider pe piața de consumabile stomatologice din Europa Centrală și de Sud-Est, aflată în creștere rapidă. Suntem încântați să intrăm în parteneriat cu Dentstore și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu această echipă de management ambițioasă și talentată, ca să-și continue parcursul dinamic de creștere. Dentstore are capabilități tehnologice avansate și un excelent serviciu de relații cu clienții, ceea ce i-a permis să-și accelereze creșterea; de asemenea, consideram că deține un know-how impresionant, de care ar putea beneficia pe termen lung și celelalte companii din acest sector aflate în portofoliul nostru.”

Bogdan Tufeanu, Manager General al Dentstore, a adăugat: „Avem planuri ambițioase pentru viitorul companiei Dentstore și suntem încântați să colaborăm cu un investitor atât de experimentat în acest spațiu. Împreună cu Abris, vom accelera dezvoltarea organizației, cu accent pe îmbunătățirea experienței clienților, stabilirea de noi standarde înalte în industria stomatologică și continuarea expansiunii regionale.”

Mihai Zamfir, Manager de Investiții la Abris, a adăugat: „Construim o afacere centrată pe client. Scopul nostru este de a sprijini în continuare creșterea Dentstore și de a ajuta compania să se extindă pe noi piețe, oferindu-le clienților cele mai bune servicii posibile din gamă, de la logistică rapidă până la un portofoliu complet de produse, combinate cu cea mai bună experiență de vânzări și serviciu de relații cu clienții, stabilind astfel un nou etalon pentru standardele din industrie.”

Abris a început să investească în sector în 2019, o dată cu achiziția Dentotal de la o familie de antreprenori români, cu viziunea de a crea liderul detașat pe piața de materiale stomatologice din regiune. În urma achiziției Dentstore și a achiziției Dentatechnica de anul trecut, Abris își propune să continue construirea portofoliului de afaceri din acest sector, prin creștere organică și consolidarea în continuare a piețelor locale din regiune. Ca parte a procesului de creare a valorii, Abris își propune să susțină dezvoltarea în continuare a organizației și să investească în noi sisteme, concentrându-se pe sustenabilitate, ca parte a angajamentului fondului față de ESG și investiții responsabile.

În urma achiziției, Bogdan Tufeanu și Adrian Forțescu, co-proprietarii Dentstore, vor continua să conducă afacerea.

 

BVB | Știri BVB

ALTUR S.A. (ALT) (27/05/2022)

Raport anual 2021 - Format ESEF

CARBOCHIM S.A. (CBC) (27/05/2022)

Raport anual 2021-completare raport de audit cu opinie ESEF

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (27/05/2022)

Raport anual 2021 - completare raport audit referitoare la ESEF

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (27/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014