Update articol:

Acord post Brexit – Barnier: Acordul este o ”uşurare”, ”ceasul nu mai ticăie”

Sursa foto: Twitter

Negociatorul şef al UE pentru Brexit Michel Barnier a declarat joi că încheierea acordului comercial cu Regatul Unit este o uşurare pentru că s-a ajuns la ea cu doar o săptămână înainte de termenul limită de la sfârşitul anului, relatează Reuters.

“Ceasul nu mai ticăie”, a spus el în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.

“Ziua de azi este o uşurare. Dar este pătată de o oarecare tristeţe, în măsura în care comparăm ceea ce era înainte şi ceea ce urmează”, a adăugat el.

Bruxellesul “va fi alături” de pescarii statelor membre afectate de noua repartiţie a cotelor şi zonelor de pescuit între Regatul Unit şi Uniunea Europeană în acordul comercial post-Brexit, a dat asigurări Michel Barnier.

Acordul asigură “o bază de acces reciprocă la ape şi resurse, cu o nouă repartiţie a cotelor şi oportunităţilor de pescuit (…) Acest acord va impune eforturi, o ştiu, dar UE va fi prezentă alături de pescarii europeni, este angajamentul nostru”, a promis el în cadrul unei conferinţe de presă.

Brexit – Negociatorii au ajuns la un acord comercial – VIDEO; Ursula von der Leyen: A meritat să luptăm pentru acest acord

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (25/01/2021)

Calendar Comunicare Financiara 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/01/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 18 - 22 ianuarie 2021

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (25/01/2021)

Document informare - alocare actiuni BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (25/01/2021)

Autorizare ASF - Schimbare in conducerea executiva a administratorului SIF4