Update articol:

Acțiunile americane se pregătesc de o nouă ședință de scădere, în contextul derulării războiului comercial SUA-China

 Contractele futures pe Dow Jones indică un declin de 200 de puncte în deschiderea de luni

Contractele futures pe acțiuni din SUA s-au tranzacționat în scădere, iar acțiunile din Europa și Asia s-au depreciat, în contextul în care  investitorii așteptau contramăsurile promise de China, după ce războiul comercial cu SUA a escaladat săptămâna trecută. Yuanul s-a prăbușit, iar titlurile de trezorerie au crescut, în timp ce petrolul a urcat, după ce Arabia Saudită a spus că două tancuri au fost “sabotate”, conform Bloomberg.

Contractele pe indicele S & P 500, Dow Jones Industrial Average și Nasdaq 100 s-au tranzacționat în scădere, anticipând un declin important în S.U.A. 

Contractele futures pe Dow Jones indică un declin de 200 de puncte în deschiderea de luni, conform CNBC.

În Europa, indicele Stoxx Europe 600 a trecut în teritoriu negativ, aproape toate sectoarele fiind în scădere. Fără o dată programată pentru reluarea negocierilor bilaterale chino-americane, acțiunile au scăzut în toate piețele asiatice principale, cu excepția Hong Kong-ului, care a fost închisă fiind zi de sărbătoare

“Pe termen scurt, trebuie să vedem dacă China se răzbună împotriva majorării tarifelor de vinerea trecută. Performanța piețelor de acțiuni ar fi, de asemenea, critică. Până acum, vânzările de acțiuni din China și din SUA au fost minore. Un declin mai serios al piețelor  ar putea determina ambele părți să urgenteze ajungerea la o înțelegere “, au scris într-o notă strategi de la DBS Group Research din Singapore, citați de  CNBC.

Washingtonul a impus vineri noi tarife vamale de 25% pentru importuri de bunuri din China în valoare de 200 de miliarde de dolari.

Kudlow, consilierul economic al Casei Albe: Trump și Xi ar putea să se întâlnească la summitul G-20, în ciuda disputei comerciale

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

Raport tranzactii cu parti afiliate 29 august - 2 octombrie 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26.09.2022-30.09.2022

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (03/10/2022)

Notificare cu privire la numarul de titluri de participare aflate in circulatie

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 - 30 septembrie 2022