Update articol:

Acțiunile China Evergrande au redeschis în creştere; Dezvoltatorul spune că vânzările contractuale au scăzut cu 38,7% în 2021

  • Vânzările contractate de proprietăți ale Evergrande au totalizat 443,02 miliarde de yuani (69,22 miliarde dolari) anul trecut, în scădere cu 38,7% față de 723,25 miliarde de yuani în vânzări contractate raportate pentru 2020.

  • Acțiunile Evergrande au redeschis în creștere în Hong Kong marți după-amiază, după ce tranzacționarea a fost oprită luni dimineață.

 

Vânzările contractate ale dezvoltatorului imobiliar îndatorat China Evergrande au scăzut anul trecut, în timp ce gigantul imobiliar s-a luptat să ramburseze banii creditorilor.

Un raport de marți a arătat că vânzările de proprietăți contractate ale companiei au totalizat 443,02 miliarde de yuani (69,22 miliarde dolari) anul trecut, în scădere cu 38,7% față de 723,25 miliarde de yuani în vânzări contractate raportate pentru 2020.

Acțiunile Evergrande au redeschis în creștere în Hong Kong marți după-amiază, acestea încercând să mențină câștiguri de aproximativ 3%.

Tranzacționarea a fost oprită luni începând cu ora 9 a.m., acțiunile fiind la 1,59 dolari Hong Kong (20 de cenți), peste minimul istoric de 1,42 dolari Hong Kong per acțiune stabilit la 24 decembrie, potrivit FactSet.

Acțiunile au scăzut cu peste 88% în ultimele 250 de zile de tranzacționare. Compania a ratat plățile către creditori în decembrie, a spus Fitch Ratings, trimițând că  dezvoltatorul în stare de neplată.

Declarațiile publice ale lui Evergrande au încercat să îi asigure pe investitori că compania va livra apartamente clienților. Dar cererea pentru proiectele viitoare ale dezvoltatorului se diminuează.

S&P Global Ratings a avertizat în noiembrie că un default Evergrande „este foarte probabil”, deoarece compania nu mai este capabilă să vândă case noi. La fel ca alți dezvoltatori imobiliari chinezi, modelul de afaceri al lui Evergrande se bazează în mare măsură pe vânzările de apartamente către clienți înainte ca unitățile să fie finalizate.

Problemele Evergrande au stârnit îngrijorări cu privire la sănătatea industriei imobiliare masive din China în general.

Autoritățile chineze au numit compania un „caz unic”. Analiștii au subliniat că, spre deosebire de alți dezvoltatori, Evergrande a făcut puține progrese în ceea ce privește respectarea noilor reglementări menite să limiteze dependența industriei de datorii.

Cu toate acestea, un dezvoltator chinez proeminent, care a îndeplinit cerințele guvernamentale privind datoria, a avertizat despre scăderea vânzărilor.

Shanghai Shimao le-a spus investitorilor la sfârșitul lunii decembrie că va fi dificil să-și atingă obiectivul de vânzări contractat pe tot parcursul anului de 38 de miliarde de yuani, deoarece vânzările în primele 11 luni ale anului au fost de 28,2 miliarde de yuani, potrivit unui document. Pe lângă scăderea acțiunilor, obligațiunile companiei au scăzut în ultimele luni.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)