Update articol:

Acțiunile GameStop cresc, după ce a atras 1,13 miliarde de dolari în cea mai recentă rundă de finanţare

Acțiunile retailerului american de jocuri GameStop au crescut, după ce retailerul de jocuri video a anunţat că a vândut 5 milioane de acțiuni suplimentare, strângând 1,13 miliarde de dolari în capital pentru a accelera creșterea, potrivit CNBC.  Compania a profitat astfel de atractivitatea acţiunilor sale în rândul investitorilor prezenţi pe reţelele de socializare, transmite Reuters.

Compania, ale cărei acţiuni au crescut cu peste 960% în acest an, a fost scânteia care a declanşat, în ianuarie, o luptă acerbă între investitorii de tip short sellers şi investitorii mici care se organizează online.

Acţiunile GameStop rămân unele dintre cele mai puternice şi vizibile ”acţiuni meme”, acestea au crescut până la 12,7% marți, după ce compania a anunțat finalizarea programului său de oferte de acțiuni în piață, care a fost dezvăluit inițial pe 9 iunie. Până după-amiază, câștigul zilnic era de 10%. GameStop a declarat că va utiliza încasările în scopuri corporative generale, precum și pentru a investi în inițiative de creștere și pentru a menține un bilanț puternic.

Aceasta este a doua vânzare de acțiuni pe care GameStop a efectuat-o de când compania a devenit o vedetă pe forumul WallStreetBets al Reddit, unde investitorii mici au urmărit să ridice prețurile acțiunilor și să elimine fondurile speculative care pariază pe scăderi. GameStop a vândut 3,5 milioane de acțiuni suplimentare în aprilie și a strâns 551 milioane de dolari.

White Square Capital, un fond de hedging cu sediul la Londra, își închide fondul principal și returnează capitalul după ce a suferit pierderi din cauza pariurilor împotriva GameStop, a informat marți Financial Times.
La începutul acestei luni, GameStop l-a numit pe fostul executiv Amazon, Matt Furlong, ca noul său CEO. Compania a angajat, de asemenea, câțiva alți foști directori ai Amazon, inclusiv pe Jenna Owens, noul său director executiv; Matt Francis, primul său director tehnologic; și Elliott Wilke, directorul său de dezvoltare.
Pentru primul trimestru fiscal, GameStop a raportat venituri mai mici decât era preconizat. Începând cu 1 mai, a spus GameStop, și-a achitat datoria pe termen lung și nu mai are împrumuturi în cadrul facilității sale de credit revolving bazate pe active.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022