Update articol:

Robinhood strânge încă 2,4 miliarde de dolari de la investitori, în total finanţarea ajungând la 3,4 miliarde de dolari

Robinhood a strâns încă 2,4 miliarde de dolari de la acționari, la doar câteva zile după ce investitorii existenți au pompat 1 miliard de dolari în finanțare, a declarat firma de brokeraj într-o postare astăzi, în total finanţarea ajungând la 3,4 miliarde de dolari.

Runda a fost condusă de Ribbit Capital, cu participarea investitorilor existenți, inclusiv ICONIQ, Andreessen Horowitz, Sequoia, Index Ventures și NEA.

Finanțarea vine după ce Robinhood a fost copleşită ide volumele mari de tranzacționare săptămâna trecută, când s-a confruntat și cu furia clienților, vedetelor și politicienilor pentru limitarea achiziției unor acțiuni interesante.

Firma de brokeraj, care a devenit populară printre tinerii investitori pentru interfața sa ușor de utilizat, se află în centrul unui scandal  care a început săptămâna trecută.

Haosul de tranzacționare care zguduie acum Robinhood și alte platforme de tranzacționare este legat de creşteri la mai mult de zece acțiuni care par a fi conduse parțial de utilizatorii site-ului de socializare Reddit. Utilizatorii site-ului au declarat că doresc să pedepsească fondurile speculative care pariau pe scăderi la GameStop și alte companii. Pe măsură ce acţiunile au crescut, fondurile speculative care pariau pe scăderi au avut de suferit.

Sequoia Capital și Ribbit Capital s-au reunit săptămâna trecută pentru a oferi finanțarea de 1 miliard de dolari, potrivit unui raport al New York Times.

„Greu de crezut” că frenezia pe acțiunile Gamestop și AMC Entertainment a fost determinată doar de investitorii de retail, susține un profesor de finanțe; “Manipularea pieței nu e evidentă”

 

Politico: Frenezia din jurul GameStop declanșează cel mai intens control al Washingtonului de pe Wall Street în mai bine de un deceniu

 

 

 

BVB | Știri BVB

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (24/05/2024)

Schimbari in conducerea societatii

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (INFINITY) (24/05/2024)

Demersuri vanzare pachet de actiuni detinut la Constructii Feroviare Craiova

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (24/05/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (24/05/2024)

Document informare - alocare actiuni gratuite

S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA S.A. (H2O) (24/05/2024)

Raport tranzactii cu parti afiliate Hidroelectrica - Transelectrica