Update articol:

Acţiunile Lenovo scad semnificativ după retragerea cererii de listare la Shanghai

Acţiunile Lenovo listate la Hong Kong au scăzut luni cu peste 17%, cel mai semnificativ declin pe parcursul unei zile din peste un deceniu, după ce gigantul chinez a retras cererea sa pentru o listare de zece miliarde de yuani (1,55 miliarde de dolari) la Bursa de la Shanghai, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Cel mai mare producător global de calculatoare personale a anunţat vineri că-şi va retrage cererea, la câteva zile după ce fusese acceptată de platforma STAR Market a Bursei de la Shanghai.

Retragerea a fost făcută din cauza posibilităţii ca validitatea informaţiilor financiare din prospectul său să expire în timpul procedurii de verificare a cererii, a informat duminică Lenovo, fără a preciza de ce informaţiile nu ar mai putea fi valide.

De asemenea, compania chineză a citat “condiţiile relevante de pe piaţa de capital, cum ar fi cele mai recente circumstanţe legate de listare”.

“Operaţiunile grupului sunt în condiţii la fel de bune ca de obicei. retragerea cererii nu ar urma să afecteze situaţia financiară a Lenovo”, se arată în comunicatul companiei chineze.

BVBStiri BVB

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (20/10/2021)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R)

PROMATERIS S.A. (PPL) (20/10/2021)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 14.10.2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (20/10/2021)

Moody s acorda Companiei ratingul Baa3, perspectiva stabila

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (20/10/2021)

Hotarari AGA O & E - 20 octombrie 2021