Update articol:

Activitatea clubului Bamboo, suspendată (primar); DSP a suspendat activitatea și pentru clubul Loft și restaurantul Casa di David (actualizare)

Sursa Facebook Radu Mihaiu

*ACTUALIZARE

Proprietarii clubului LOFT au primit trei sancţiuni în valoare de 42.000 de lei, iar DSP a dispus suspendarea activităţii pentru 30 de zile, potrivit digi24.ro.

De asemenea, Casa di David din Herăstrău va avea activitatea suspendată pentru 30 de zile, după trei sancţiuni în valoare de 48.000 de lei.

***

Activitatea clubului Bamboo a fost suspendată, după ce a organizat o petrecere într-un cort construit fără autorizație pe un sit arheologic protejat, a scris, pe Facebook, Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu.

El a transmis: “În seara asta la Bamboo: Poliția Română, Poliția Locală, Direcția de Sănătate Publică, Serviciul de investigare a criminalității economice. Nu ne jucăm, legea e lege pentru toți.

Sancțiuni aplicate: amendă și suspendarea activității.

Una dintre cele mai mari probleme a României e că unii se cred mai cu moț. Înșurubații politici, sponsorii rețelelor de influență și alți bișnițari conectați la cine trebuie, operează fățiș în afara legii. Pentru că pot. Pentru că li s-a permis. Pentru că au ajuns să creadă că au moștenit țara întreagă și pe noi toți ceilalți la pachet.
Eu nu permit așa ceva.

Zilele trecute Poliția Locală a descoperit că la fostul club Bamboo se construiește un cort deși nu au autorizație. Nici nu aveau cum să aibă, spațiul respectiv e sit arheologic protejat și nu se poate construi pe el nimic. Au documentat cazul și au formulat o plângere penală, conform procedurilor. Totuși, povestea nu s-a terminat aici. Au continuat. Locuitorii din zonă ne-au transmis că se lucrează în continuare, ba mai mult, se făceau probe de sunet. Se pregăteau să organizeze petreceri de fițe în ciuda pandemiei.

Joi eram pe teren și fiind în zonă am zis să verific personal ce se întâmplă. Nu mi s-a permis accesul. Ieri dimineață am revenit, alături de Poliția Română și Poliția Locală. Și-au organizat un cort cu mese, lumini, inclusiv candelabre. Administratorii nu au fost de găsit. Nu putea nimeni de acolo să explice ce se întâmplă. Tăceau mâlc și dădeau din umeri.

Azi au dat drumul la petrecere, dar eram pregătiți. Toate instituțiile cu competențe pe zona de activitate din acest caz fuseseră alertate. S-a aplicat legea la virgulă. Și s-a suspendat activitatea.

NU vor organiza petreceri ilegale acolo. NU vor funcționa fără autorizație. NU vor putea ocoli legea cum au fost obișnuiți până acum. Dacă vor să deschidă ceva, orice, acolo sau oriunde, trebuie să respecte procedurile în vigoare. Altfel nu se poate.”

Totodata, autorităţile din Bucureşti au făcut, sâmbătă seară, mai multe controale la localuri din zona Herăstrău, fiind aplicate mai multe sancţuni. DSP analizează posibilitatea suspendării activităţii la operatorii care au mai fost amendaţi.

”În continuarea activităţilor de  verificare privind respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS COV 2, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică au efectuat controale la mai multe societăţi comerciale din zona Herăstrău”, a anunţat Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că un operator economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 10.000 lei conform  Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu suma de 2.000 lei conform  Legii nr 333 din 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, pentru nefuncţionarea sistemului de supraveghere video.

”Direcţia de Sănătate Publică a constatat şi aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 30.000 de lei pentru încălcarea unor prevederi din domeniu. Totodată, având în vedere că operatorul economic a mai fost sancţionat,  este analizată de către Direcţia de Sănătate Publică şi măsura de  suspendare a activităţii”, a mai transmis Polţia.

Sursa citată a precizat că un alt operator economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 10.000 lei şi respectiv 8.000 lei conform  Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

”Direcţia de Sănătate Publică a constatat şi aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 30.000 pentru încălcarea unor prevederi din domeniu. Având în vedere că operatorul economic a mai fost sancţionat,  este analizată de către Direcţia de Sănătate Publică posibilitatea aplicării şi altor măsuri din competenţă”, au mai precizat poliţiştii.

Surse judiciare, citate de HotNews, spun că cluburile amendate sunt Bamboo și Loft. În cazul clubului Loft din Parcul Herăstrău, “având în vedere că a mai fost sancționat, este analizată de către Direcția de Sănătate Publică și măsura de suspendare a activității”.

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (13/04/2021)

Desfasurare conferinta telefonica investitori si analisti 13 Aprilie 2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (13/04/2021)

Ziua Investitorului Bittnet - 15 Aprilie 2021

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (13/04/2021)

VAN la data de 31 martie 2021

ALTUR S.A. (ALT) (13/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA si AGEA din data de 27/28.04.2021

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (13/04/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 06.04.2021 - 12.04.2021