Update articol:

Activitatea parcului auto al ANPC, neafectată de falimentul City Insurance

Activitatea parcului auto al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) nu este afectată de situația creată, în piață, de falimentul uneia dintre cele mai importante companii de asigurări din România – City Insurance, chiar și în condițiile în care, începând din data de astăzi, 12 mai 2022, toate polițele RCA realizate la această companie nu mai sunt valabile, indiferent de termenul pe care îl aveau inițial, potrivit unui comunicat.

Dintr-un total de 115 de autovehicule, cât numără parcul auto al comisariatelor ANPC, la nivelul întregii țări, doar 9 se află în situația de a avea încă o poliță RCA la compania falimentară – una în Regiunea Sud Vest Oltenia și 8 în Regiunea Sud Est (vezi tabelul de mai jos) -, acestea aflându-se în plină procedură de realocare bugetară și înlocuire.

ANPC subliniază că, la sfârșitul anului 2021, bugetul anual al instituției prevedea soluția înlocuirii la termen a fiecărei polite de asigurare RCA.

Din cauza situației speciale create de falimentul societății de asigurări respective, care din punctul de vedere al instituției noastre era imprevizibilă la momentul bugetării, ANPC a depus din timp diligențele necesare față de Ministerul Economiei, în coordonarea căruia se află, pentru a remedia această problemă și a beneficia de o realocare bugetară, în acest sens.

Ca urmare, în momentul de față, la nivel national, parcul auto al ANPC este functional, activitatea derulându-se normal.

Gestionarea parcului auto, la nivelul fiecărei regiuni, până la înlocuirea polițelor de asigurare, înainte de termen, pentru cele 9 autoturisme (adică sub 8% din totalul vehiculelor cu care lucrează comisariatele ANPC), cade în sarcina Comisariatelor Regionale care le administrează.

 

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Nr mașini cu poliță RCA la City Insurance Nr total mașini/județ
Dolj Sud Vest Oltenia 1 2
Galați Sud Est 2 2
Tulcea Sud Est 1 2
Brăila Sud Est 1 1
Buzău Sud Est 1 2
Vrancea Sud Est 1 2
Constanța Sud Est 2 5
Total   9 16

 

BVB | Știri BVB