Update articol:

Administrația Trump se gândește să adauge pe lista neagră producătorul de cipuri din China SMIC

Sursa foto: facebook.com/WhiteHouse/

Administrația Trump are în vedere să adăuge cel mai important producător de chip-uri din China SMIC pe o listă neagră comercială, a declarat un oficial al Departamentului Apărării, în timp ce Statele Unite își intensifică represiunea împotriva companiilor chineze, scrie Reuters.

O purtătoare de cuvânt a Pentagonului a declarat că Departamentul de Apărare lucrează cu alte agenții pentru a stabili dacă va face o mișcare împotriva Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC).

SMIC a declarat într-o declarație sâmbătă că este „total șocată” în legătură cu informațiile, dar că este deschisă comunicării cu agențiile guvernamentale americane în speranța de a rezolva orice neînțelegeri. Ambasada Chinei la Washington nu a răspuns la solicitările de comentarii.

Potrivit unei surse, la începutul acestei săptămâni, Pentagonul a făcut o propunere de a plasa SMIC pe lista entităților către un Comitet, condus de Departamentul Comerț, care include și departamentele de stat și de energie și ia decizii cu privire la listele de entități, dar nu a fost clar dacă celelalte agenții au sprijinit planul.

Administrația Trump a folosit adesea lista entităților – care include acum mai mult de 275 de firme din China – pentru a atinge sectoare cheie din China, precum gigantii echipamentelor de telecomunicații Huawei Technologies și ZTE, pentru încălcarea sancțiunilor, și producătorul de camere de supraveghere Hikvision, pentru suprimarea minorității uigure din China.

SMIC se confruntă, de asemenea, cu noi restricții din partea Departamentului de Comerț, care solicită producătorilor de cipuri ai Huawei să solicite licențe din SUA înainte de a produce cipuri pentru gigantul telecomunicațiilor, dacă se bazează pe tehnologia de fabricare a cipurilor din SUA. SMIC este unul dintre producătorii Huawei.

Companiile americane, inclusiv Lam Research, KLA Corp și Applied Materials, care furnizează echipamente cheie pentru fabricarea cipurilor, ar putea fi afectate de o listă a entităților potențiale, au spus surse din industrie.

În timp ce oficialul Pentagonului nu a subliniat motivele acțiunii, un alt oficial a spus că relația SMIC cu armata chineză este sub control.

În declarația de sâmbătă, SMIC a spus că nu are legături cu armata chineză.

Administrația Trump s-a concentrat din ce în ce mai mult asupra companiilor chineze care susțin armata din Beijing. Luna trecută, Statele Unite au inclus pe lista neagră 24 de companii chineze.

Departamentul Apărării a publicat în ultimele luni două liste de companii chineze despre care susține că sunt deținute sau controlate de Armata Populară de Eliberare. Desemnarea îi conferă președintelui Donald Trump autoritatea de a-i plasa pe o listă neagră și mai dură, dar până acum nu au fost luate măsuri.

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (04/12/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (04/12/2020)

Hotarari AGA O & E din 04.12.2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (04/12/2020)

Litigiu dosar nr. 5179/2/2019

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (04/12/2020)

Structura actionariat la data de 30 noiembrie 2020