Update articol:

Adrian Câciu: Promovăm o hotărâre de guvern pentru stabilirea de tarife de primă maxime, plafonate pentru o perioadă de 6 luni

Câciu

Ministerul Finanțelor pune, astăzi, în transparență decizională proiectul de hotărâre de guvern pentru plafonarea prețurilor polițelor RCA timp de șase luni, a anunțat joi ministrul de Finanțe, Adrian Câciu.

El precizează: “Așa cum am promis, soluțiile care protejează populația și companiile sunt principala noastră preocupare!

Având în vedere situația dificilă cu care se confruntă milioane de persoane fizice si juridice, din cauza creșterii foarte ridicate a prețurilor la polițele de raspundere civilă auto, am decis, împreună cu Autoritatea de Supraveghere Financiară și în urma dialogului cu transportatorii și Consiliul Concurenței, promovarea unei hotărâri de guvern pentru stabilirea de tarife de primă maxime, plafonate pentru o perioadă de 6 luni, potrivit art. 4 alin. 3 din Legea Concurenței nr. 21/1996, republicată, cu modificările și completarile ulterioare.

Actul normativ va fi pus astăzi în transparență decizională pe site-ul Ministerului Finanțelor și avem convingerea că va fi adoptat în regim de urgență de către Guvern, astfel încât efectele să se reflecte rapid în piața de asigurări RCA și să conducă la un nivel sporit de suportabilitate din partea asiguraților”.

 

Nicu Marcu: ASF a avut inițiativa plafonării RCA, pentru protecția consumatorilor

 

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022