Update articol:

Nicu Marcu: ASF a avut inițiativa plafonării RCA, pentru protecția consumatorilor

Nicu Marcu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară Încă de anul trecut, odată cu începerea mandatului preşedintelui Nicu Marcu, Direcția de Stabilitate a ASF a efectuat o analiză cu privire la situația societății City Insurance. "Nimeni nu este mai presus de lege", spune Nicu Marcu.

ASF a avut inițiativa plafonării RCA, pentru protecția consumatorilor, ne-a declarat președintele ASF Nicu Marcu, trimițând în acest sens un proiect de hotărâre de guvern către Ministerul Finanțelor. Este vorba de o plafonare pentru șase luni.

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, domnul Nicu Marcu, a spus: “În urma analizelor realizate cu privire la evoluția pieței RCA și la impactul unor tendințe speculative asupra consumatorilor, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis să înainteze Ministerului de Finanțe o propunere de Hotărâre de Guvern referitoare la limitarea tarifelor RCA la nivelul tarifelor de referință. Pentru protejarea consumatorilor și pentru stabilitatea piețelor pe care le supraveghează, Autoritatea face uz de toate resursele legislative și de reglementare de care poate dispune, împreună cu Guvernul României și cu alte autorități ale statului. Credem că Guvernul va lua în calcul cât de curând propunerea înaintată, tocmai în scopul protejării populației în fața tendințelor inflaționiste sau speculative”.

Vasile Ștefănescu, președintele COTAR, ne-a declarat: “Cu sprijinul președintelui ASF Nicu Marcu și în urma demersurilor și discuțiilor purtate de către COTAR în care s-au prezentat dovezi și fapte din piață, ASF a luat această decizie pentru a veni în sprijinul celor peste 8,5 milioane de plătitori de polițe RCA. Dacă nu era Nicu Marcu la ASF, City Insurance vindea polițe RCA neacoperite și acum”.

Vasile Ștefănescu a mai spus: “Le reamintim celor 8 milioane de șoferi, care astăzi plătesc un preț al RCA majorat cu peste 250% în decurs de 4 luni, faptul că “gulerele albe din asigurări” au demonstrat în 2018 câtă etică și respect au față de lege și șoferii captivi, obligați să cumpere o poliță RCA. Firmele de asigurări au fost amendate cu 53 de milioane de euro de către Consiliul Concurenței pentru înțelegeri care au condus la creșterea artificială a prețului RCA in perioada 2012-2016. Astăzi, aceeași piață de asigurari a majorat prețul RCA peste noapte cu peste 250% și se jură că ni se trage de la creșterea prețului la energie. În momentul de față, avem mai multă încredere în cântarul unei precupețe din piața Obor decât în preacinstita piață de asigurări din România”.

 

Surse: Autoritățile pregătesc plafonarea RCA

 

 

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni