Update articol:

Adrian Vascu, Senior Partner Veridio, despre accesul ANAF la conturile din bănci: Credibilitatea ANAF poate face mai dificilă sau mai ușoară acceptarea acestei intruziuni în intimitatea financiară a românilor

Orice inițiativă eficientă luată împotriva evaziunii fiscale, spălării banilor și finanțării terorismului este de bun augur, spune Adrian Vascu, Senior Partner Veridio, referitor la informaţia că ANAF are din această săptămână acces la toate conturile din bănci, iar toate instituțiile care au conturi pentru persoane fizice și juridice trebuie să trimită Fiscului datele financiare.

Adrian Vascu apreciază: “Bineînțeles, atâta timp cât această autoritate de control se folosește de noul instrument cu bună credință și în slujba binelui contribuabililor care respectă legile aflate în vigoare. Ca în orice situație de acest fel, contează foarte mult cum anume se vor asigura autoritățile că acest acces la informații să nu lase loc abuzurilor sau altor comportamente de rea credință.

Credibilitatea ANAF poate face mai dificilă sau mai ușoară acceptarea acestei intruziuni în intimitatea financiară a românilor. Regulile și limitele în care funcționarii ANAF trebuie să gestioneze responsabil și etic informația trebuie să fie extrem de clare, să nu lasă loc interpretărilor personale și să pedepsească imediat orice tentativă de abuz asupra cetățenilor. Faptul că vor fi cunoscute conturile bancare și pentru persoanele fizice care nu erau suspicionate de evaziune fiscală poate fi o temă delicată pentru contribuabilii de bună credință. Se poate interpreta că o astfel de legislație pleacă de la premiza că toți contribuabilii sunt potențiali evazioniști. Va depinde foarte mult dacă ANAF va face dovadă de profesionalism și etică, sau dimpotrivă, dacă se va arata că nu poate face față moral, tehnic sau prin prisma rezultatelor obținute ca urmare a accesului nelimitat la informațiile financiare ale noastre, ale tuturor”.

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

OMV Petrom si Complexul Energetic Oltenia investesc in energia fotovoltaica

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii