Update articol:

Afacerile Remax România au crescut valoric cu 60% în primul trimestru

Remax România a cunoscut o creştere a comisioanelor generate cu aproape 60% în primul trimestru din 2021, respectiv o evoluţie de circa 40% a numărului de tranzacţii, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, conform unui comunicat al companiei.

Dinamica pieţei, factorii de influenţă, respectiv principalele tendinţe şi perspective sunt reunite sunt forma Barometrului imobiliar Remax România – o analiză de status a pieţei de profil, pe baza datelor înregistrate de companie, la intervale regulate de timp.

“Piaţa imobiliară a rămas stabilă şi chiar a devenit mai dinamică în unele segmente, în pofida turbulenţelor întâmpinate la nivel de societate. De altfel, anumite schimbări, cum ar fi cererea crescută pentru case, au dat un impuls pieţei, drept dovadă rezultatele înregistrate în acest trimestru, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Ne aşteptăm în continuare la creşteri constante, cu uşoare corecţii în anumite regiuni şi segmente de piaţă”, a declarat Răzvan Cuc, preşedintele Remax România.

Potrivit reprezentanţilor companiei, România a cunoscut o creştere cu circa 60% a comisioanelor generate şi cu aproape 40% ca număr de tranzacţii, la nivelul primului trimestru din 2021, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Principalul factor de influenţă a cifrelor înregistrate este reprezentat de migrarea masivă a cererii către segmentul case, care a înregistrat o creştere remarcabilă în ultima perioadă, pe fondul izolării sociale din anul precedent. Spre exemplu, în Bucureşti, cererea de case s-a dublat în T1 2021 faţă de T1 2020, în Cluj-Napoca a urcat cu 88%, iar în Braşov cu 40% – oraşele menţionate fiind şi cele mai dinamice pe toate segmentele pieţei imobiliare, din perspectiva Remax.

Cele mai multe proprietăţi tranzacţionate în primele trei luni, în cadrul reţelei, s-au înregistrat pe segmentul rezidenţial, într-un procent de 80%, urmat de cel industrial – 10% şi office – 10%. Comportamentul de achiziţie a rămas acelaşi, cu o orientare către spaţii mai generoase, astfel încât, în ceea ce priveşte tipul de locuinţe, apartamentele de 3 şi 4 camere au fost cele mai căutate, circa 53% dintre intermedierile încheiate. Casele/vilele reprezintă aproape 30% din totalul tranzacţionărilor rezidenţiale, urmate de alte tranzacţii pe segmentele comercial şi industrial, într-un procent de 12%.

Din analiza realizată la nivel de reţea, cei mai mulţi români (72%) au avut ca surse de finanţare fonduri proprii în T1 2021, iar 96% dintre proprietăţile tranzacţionate de către agenţii Remax România s-au vândut la preţul de listare. Totodată, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, a crescut cu 78% şi interesul din partea cumpărătorilor, numărul mediu de oferte de achiziţie înregistrate de o proprietate în exclusivitate fiind de nouă cumpărători/proprietate.

În primul trimestru din 2021, cele mai mari tranzacţii realizate de Remax la nivel naţional au fost: un teren de 4,5 milioane de euro în Bucureşti, o vilă de 1,95 milioane de euro în Cluj-Napoca şi un spaţiu comercial de 1 milion de euro în Bucureşti. Pentru trimestrul al doilea al anului curent, specialiştii Remax se aşteaptă la o evoluţie constantă atât a pieţei, cât şi a business-ului, cu o uşoară creştere în anumite regiuni şi segmente.

În România, Remax este cea mai mare reţea de birouri imobiliare francizate, cu cel mai mare număr de agenţi imobiliari, având, în prezent, peste 50 de francize şi peste 600 de membri, recunoscut ca fiind cel mai puternic brand naţional în imobiliare. Planul de extindere la nivel naţional al Remax România vizează, până în 2023, 110 birouri francizate şi peste 1.000 de agenţi imobiliari.

Compania, înfiinţată în 1973 în Denver, are astăzi peste 125.000 de agenţi afiliaţi, în 8.000 de birouri, aflate în circa 110 de ţări din întreaga lume. În Europa, Remax este prezent în 40 de ţări, cu peste 2.000 birouri şi 26.000 de agenţi, continuând să se extindă.

BVBStiri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (22/09/2021)

Situatia inregistrarii la RC Bucuresti a hotararilor AGOA si AGEA din 10.09.2021

MECANICA FINA SA (MECE) (22/09/2021)

Completare Raport Anual 2020 - raport consolidat

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (22/09/2021)

Actualizarea componentei comitetelor consultative ale societatii

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (22/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (22/09/2021)

Completarea ordinii de zi a AGEA din 20/21.10.2021