Update articol:
SCRISOARE DE INTENŢIE NEANGAJANTĂ

AFI Europe vrea să cumpere Casa Radio

Dezvoltatorul imobiliar AFI Europe a semnat o scrisoare de intenţie neangajantă cu Plaza Centers N.V. pentru achiziţia pachetului majoritar de acţiuni al proiectului Casa Radio, valoarea totală a ofertei fiind de 60 de milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă. Contractul definitiv de vânzare-cumpărare este supus îndeplinirii anumitor condiţii.

După încheierea tranzacției, AFI Europe va deveni acţionarul majoritar al proiectului, cu o participaţie de 75%. Restul pachetului de 25% din acţiuni va fi  deţinut de autorităţile române (15%) şi de investitori terţi (10%). 

Cumpărătorul va avea o perioadă de 3 luni pentru a efectua investigații de due diligence (cu scopul de a încheia investigațiile operaţiunile de due diligence înainte de 19 aprilie 2019), după care, dacă rezultatul este satisfăcător, va fi încheiat un contract de vânzare. Derularea  tranzacției este condiționată de îndeplinirea anumitor condiții, inclusiv, printre altele: (i) anumite confirmări și aprobări ale autorităților publice competente cu privire la acordul PPP în vigoare și acceptarea Cumpărătorului; (ii) încheierea cu succes de către Cumpărător a operaţiunilor de  due diligence; (iii) obținerea aprobării de către autoritățile române pentru structura actualizată a Proiectului și a calendarului; (iv) confirmarea că perioada de închiriere de 49 de ani conform contractului PPP (semnat între autoritățile române și societate) începe cel mai devreme din 2012, deși, în cazul în care perioada de închiriere va începe mai devreme, părțile vor negocia amiabil un preț; și (v) executarea unor acorduri definitive.

“Casa Radio este un punct de reper în Bucureşti şi achiziţia proiectului este în concordanţă cu strategia noastră de expansiune. Având în vedere stadiul incipient al acestei achiziţii, vom oferi informaţii actualizate privind achiziţia şi planurile pentru acest proiect pe măsură ce procesul avansează”, a declarat Doron Klein, CEO AFI Europe Romania.

Casa Radio se află în prezent în portofoliul Plaza Centers, parte a companiei Elbit Imaging, care a deţinut hotelul Radissson din Capitală. Dezvoltatorul a semnat în 2006 un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării pentru realizarea unui proiect pe platforma Casei Radio. Plaza Centers a realizat o serie de demolări şi lucrări preliminare la acest proiect.

 

BVBStiri BVB

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (27/11/2020)

Disponibilitate raport consolidat S1 2020

ALRO S.A. (ALR) (27/11/2020)

Vimetco Extrusion furnizor pentru una dintre cele mai sofisticate industrii

VES SA (VESY) (27/11/2020)

Hotarari AGA O & E 26.11.2020