Update articol:

AFI Europe Romania semnează un nou acord pentru achiziția portofoliului de clădiri de birouri al NEPI Rockcastle în România; valoarea tranzacţiei – 290 milioane de euro

https://www.linkedin.com/company/afi-europe-romania/ https://www.linkedin.com/company/afi-europe-romania/

AFI Europe NV a finalizat un nou acord cu NEPI Rockcastle, în 5 august 2020, pentru achiziția a patru proiecte de birouri clasa A în România, cu o suprafață închiriabilă totală de 118.500 metri pătrați.

Valoarea tranzacției se ridică la 290 de milioane de euro, iar preluarea portofoliului este programată să se încheie în următoarele patru luni.

„AFI Europe Romania rămâne angajată în a-și dezvolta portofoliul puternic pe piața locală. Achiziția se încadrează în totalitate în strategia de extindere a operațiunilor noastre în România, concentrându-ne asupra proprietăților cu randament ridicat”, a declarat Doron Klein, CEO AFI Europe Romania & Republica Cehă.

 Portofoliul achiziționat constă în 4 proiecte de clădiri de birouri Clasa A, cu un total de 8 clădiri de birouri in București și Timișoara:

 

  • Floreasca Business Park, situat în Calea Floreasca nr. 169, București, cu o suprafață totală de 36.470 mp;
  • The Lakeview, situat în Str. Barbu Văcărescu nr. 301-311, București, cu o suprafață totală de 25.907 mp;
  • Aviatorilor 8, situat în Bd. Aviatorilor nr. 8A, București, cu o suprafață totală de 8.203 mp;
  • Timișoara City Business Center, situat în Str. Coriolan Brediceanu nr. 10, Timișoara, cu o suprafață totală de 47.936 mp.

 

AFI Europe Romania este una dintre cele mai mari companii de pe piața imobiliară din România. Compania a dezvoltat și continuă de dezvolte proiecte de referință în sectoarele de retail, birouri și rezidențial în București, Ploiești și Brașov.

După finalizarea acestei tranzacții și a proiectelor de birouri aflate în dezvoltare (AFI Park Brașov și AFI Tech Park 2-3), AFI Europe Romania va gestiona un portofoliu de birouri cu o suprafață închiriabilă totală de aproape 300.000 mp, devenind astfel unul dintre cei mai mari proprietari de clădiri de birouri din România.

Pe segmentul de birouri, AFI Europe România a dezvoltat și gestionează AFI Park
1-5 și AFI Tech Park, ambele situate în București, și AFI Park Brașov, în centrul orașului Brașov, care va fi inaugurat în toamna acestui an.

 

AFI Europe este prezenta în România din 2005. Compania a dezvoltat și gestionează AFI Cotroceni, cel mai mare și de succes mall din România și unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală și de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafață închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați (GLA) și oferă vizitatorilor săi o zonă extinsă dedicată activităților de divertisment, care include o varietate de opțiuni de petrecere a timpului liber și peste 300 de magazine ale brandurilor locale și internaționale, vizitate în medie de 50.000 de clienți pe zi.

În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafață închiriabilă (GLA) de 34.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park 1-5, cel mai nou și mai modern parc de business de clasa A din București. AFI Park oferă 70.000 metri pătrați de spații de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C. Printre cele mai cunoscute companii multinaționale care au sediul în complexul de birouri se numără: Microchip Technologies, Electronic Arts, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, TELUS International, Veeam Software și Dell SecureWorks.

În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați. Centrul comericial si prima faza a birourilor urmeaza a fi livrata in toamna anului 2020.

AFI România dezvolta in prezent si AFI TECH PARK, un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României. Parcul de business va include două clădiri de birouri de înălțime redusă și un turn de birouri, care vor avea spații verzi amenajate într-o grădină centrală, proiectul fiind un campus high tech care răspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din România prin oferirea unui spațiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice și al posibilităților de dezvoltare. Faza intai a proiectului a fost livrata in 2018, urmand sa demareze lucrarile la faza a doua. .

AFI City, primul proiect rezidențial al companiei în România, este dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătrați din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București). Faza I a proiectului cuprinzand 190 de apartamente si 228 locuri de parcare a fost livrata in Q2 2020. AFI City detine certificarea Green Homes acordata de Romanian Green Building Council. Proiectul este situat chiar la statia de metrou Laminorului si beneficiaza de finisaje moderne de calitate, facilitati in zona, spatiu verde si loc de joaca pentru copii.

 

 

 

 

 

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (21/10/2021)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (21/10/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 15/16 noiembrie 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (21/10/2021)

Prelungire mandate membri Directorat, numire membru provizoriu CS

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (21/10/2021)

Importanta utilizarii votului prin corespondenta AGA 28.10.2021

IAR SA Brasov (IARV) (21/10/2021)

Schimbare Componentei Consiliului de Administratie