Update articol:

AGA SIF Muntenia din 15 noiembrie, în atenția ASF; Oana Ștefănoiu: Trebuie să fie aplicate prevederile Legii 31

asf

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) urmărește evoluțiile privind Adunarea generală a SIF Muntenia convocată pentru 15 noiembrie, considerând că trebuie aplicată Legea 31 a societăților comerciale.

Recent, Consiliul de administrație al SAI Muntenia Invest a completat convocatorul Adunării Generale a Acționarilor SIF Muntenia, din 15 noiembrie, cu cererile lui Behboud Madadi, acționar care deține 6,13% din SIF Muntenia (SIF4). Astfel, la AGA din noiembrie, acționarii vor decide asupra distribuirii unor dividende de 350 milioane de lei, dar și schimbări la actul constitutiv, astfel încât administrarea SIF Muntenia să se facă de către un Consiliu de Administrație, ales de AGA, format din cinci membri, și revocarea administratorului SAI Muntenia Invest.

Ulterior, SAI Muntenia, administratorul SIF Muntenia (SIF4), a precizat că unele puncte solicitate de Behboud Madadi pentru Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor SIF4 țin de Adunarea Generală Ordinară, și nu de AGEA, conform Legii 31, existând riscul ca deciziile să fie anulate, potrivit unui raport al companiei.

Oana ȘTEFĂNOIU, Director – Direcția Generală SIIF ASF, a răspuns pentru Financial Intelligence: “În opinia noastră, trebuie să fie aplicate prevederile Legii 31, care stabilește niște competențe pentru AGA Ordinară, respectiv pentru AGA Extraordinară.

Avem în continuare în analiză posibilele efecte, privind acele puncte de pe ordinea de zi legate de revocarea administratorului și care ar putea fi etapele ulterioare aprobării unei astfel de solicitări. Este un subiect în atenția noastră.

Nu interpretăm Legea 31. Ne-am uitat și noi la articolele relevante din Legea 31, părțile sunt libere să decidă, urmând ca, în caz de dezacord, instanțele să se pronunțe cu privire la legalitatea sau nelegalitatea deciziilor pe care societatea le adoptă în AGA.”

Cererea de completare a convocatorului a venit după ce Behboud Madadi a ajuns la o deţinere de 6,13% din SIF Muntenia, în urma ofertei publice de cumpărare de acţiuni SIF4, la prețul de 1,6 lei/unitate. Oferta sa era concurentă celei de răscumpărare inițiată de SIF Muntenia, care, în cele din urmă, a fost revocată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

BVB | Știri BVB

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Notificari - detineri > 5%

ROPHARMA SA (RPH) (03/12/2021)

Raport auditor S1 2021 - art. 108 Legea 24/2017 (R)