Update articol:

SAI Muntenia precizează că unele puncte solicitate de Behboud Madadi pentru AGA SIF Muntenia din noiembrie țin de AGOA , și nu de AGEA

SAI Muntenia, administratorul SIF Muntenia (SIF4), precizează că unele puncte solicitate de Behboud Madadi pentru Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor SIF4 din 15  noiembrie țin de Adunarea Generală Ordinară, și nu de AGEA, conform Legii 31, existând riscul ca deciziile să fie anulate, potrivit unui raport al companiei.

SIF Muntenia a transmis: “In data de 21.10.2021 odata cu receptionarea solicitarii de completare a ordinii de zi din partea actionarului Behboud Madadi, Consiliul de Administratie al SAI Muntenia Invest SA a analizat continutul solicitarii si indeplinirea conditiilor de forma si fond.

Fata de solicitarea de completare a ordinii de zi a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor SIF Muntenia SA convocata pentru data de 15/16 noiembrie 2021 dorim sa informam actionarii despre urmatoarele :
– In data de 25.10.2021 SAI Muntenia Invest SA a transmis adresa nr. 955/25.10.2021 dlui Behboud Madadi. Prin aceasta adresa, actionarul a fost informat despre faptul ca dintre cele 4 puncte solicitate a fi introduse pe ordinea de zi a AGEA, 3 reprezinta puncte de competenta Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor, conform art. 111 alin 2 lit.a) si b) din Legea nr. 31/1990 (in speta pct 5 – Solicitare distribuire dividend, pct 7 – Revocarea administratorului SAI Muntenia Invest SA si pct 8 – Numirea a 5 membri ai Consiliului de Administratie) si doar punctul 6 – Modificarea actului constitutiv este de competenta AGEA, conform art. 113 din Legea nr. 31/1990. De asemenea, SAI Muntenia Invest SA a solicitat un punct de vedere actionarului fata de mentinerea cererii astfel introduse pana la finalul zilei de 26.10.2021, data ce reprezenta ultima zi cand putea fi depusa o cerere de completare a ordinii de zi.

– Dl. Behboud Madadi si-a mentinut cererea in forma initiala si a comunicat acest aspect prin email in data de 26.10.2021.

– Astfel, Consiliul de Administratie al SAI Muntenia Invest SA a decis completarea ordinii de zi cu toate punctele solicitate de catre actionar pentru a nu lasa loc niciunei interpretari, apreciind ca nu este indicat sa completeze in mod partial ordinea de zi a AGEA din data de 15/16 noiembrie 2021 si pentru a evita orice potential conflict de interese in legatura cu oricare dintre punctele din cererea de completare a ordinii de zi.

– Consiliul de Administratie atrage atentia asupra faptului ca solicitarea de completare a ordinii de zi corespunzatoare in litera Legii nr. 31/1990 trebuia sa contina doar puncte de competenta Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor, existand posibilitatea anularii hotararilor in cazul aprobarii respectivelor hotarari in cadrul AGEA.

– SAI Muntenia Invest SA urmeaza a-si exprima opinia fata de fiecare punct solicitat in cererea de completare a ordinii de zi a AGEA SIF Muntenia SA, cu precizarea prealabila ca o cerere de dividend in cuantum de 350.000.000 de lei nu poate sub nicio forma sa fie in interesul societatii si al actionarilor, periclitand functionarea societatii, iar schimbarea formei de administrare ar putea conduce la suspendarea activitatii pentru o perioada estimata la cel putin 18 luni. De asemenea, acestea ar putea determina pierderi majore tuturor actionarilor societatii, greu de estimat la acest moment.”

Miercuri, Consiliul de administrație al SAI Muntenia Invest a completat convocatorul Adunării Generale a Acționarilor SIF Muntenia, din 15 noiembrie, cu cererile lui Behboud Madadi, acționar care deține 6,13% din SIF Muntenia (SIF4).

Astfel, la AGA din noiembrie, acționarii vor decide asupra distribuirii unor dividende de 350 milioane de lei, dar și schimbări la actul constitutiv, astfel încât administrarea SIF Muntenia să se facă de către un Consiliu de Administrație, ales de AGA, format din cinci membri, și revocarea administratorului SAI Muntenia Invest.

Cererea de completare a convocatorului a venit după ce Behboud Madadi a ajuns la o deţinere de 6,13% din SIF Muntenia, în urma ofertei publice de cumpărare de acţiuni SIF4, la prețul de 1,6 lei/unitate. Oferta sa era concurentă celei de răscumpărare inițiată de SIF Muntenia, care, în cele din urmă, a fost revocată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Acționarii SIF Muntenia (SIF4) sunt convocați, pe 15 noiembrie, pentru revocarea Hotărârii nr. 3 a adunării generale extraordinare a societății din 23.04.2020 referitoare la derularea de către SIF Muntenia SA a unui Program de răscumpărare a propriilor acțiuni, arată un raport transmis Bursei de Valori București.

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (25/01/2022)

Initierea primei etape a programului de rascumparare actiuni

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (25/01/2022)

Initiere program de rascumparare actiuni proprii

PROMATERIS S.A. (PPL) (25/01/2022)

Hotarare civila referitor divizare Promateris S.A.

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (25/01/2022)

Document informare - alocare actiuni