Update articol:

Agenția de rating Fitch acordă SN Nuclearelectrica SA rating-ul BBB-

Societatea Națională Nuclearelectrica S.A. (“SNN”) informează actionarii și investorii că Agenția de rating Fitch a acordat SN Nuclearelectrica SA rating-ul BBB-, cu perspectiva negativă, valoare condiționată de rating-ul suveran.

Rating-ul reflectă poziția puternică de piață a SN Nuclearelectrica SA ca unic producător de energie nucleară, cu o cotă de piață de 20%, un istoric operațional solid și o poziție financiară, de asemenea, solidă. Perspectiva negativă asociată rating-ului reflectă rating-ul suveran întrucât rating-ul SNN este condiționat de rating-ul suveran al României, în cazul în care acesta ar fi retrogradat.

Elementele esențiale de rating au fost:  profilul de afacere solid, licențierea pentru operare a Unităților 1 și 2, îndatorarea redusă, profilul financiar solid estimat pentru perioada 2021-2024, influența opririi Unității 1 în vederea retehnologizării asupra rezultatului operațional și a necesarului de investiții, influență investițiilor semnificative în cashflow-ul companiei până în anul 2025, riscul valutar, impactul limitat al suprataxarii în rezultatele financiare ale companiei, reducerea ponderii datoriilor garantate de stat în portofoliul SNN precum și de susținerea puternică a companiei de către stat, dată fiind importanţa strategică și legăturile de acționariat.

În vederea realizării proiectelor majore de investiții, din perspectiva unui demers de guvernanță corporativă axat pe un nivel ridicat de transparență, SN Nuclearelectrica SA a solicitat evaluarea și obținerea rating-ului în vederea poziționării pe piață și implicit acordării posibilității de evaluare obiectivă a capabilităților SNN de către comunitatea internațională de investitori instituționali.

BVB | Știri BVB

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Notificari - detineri > 5%

ROPHARMA SA (RPH) (03/12/2021)

Raport auditor S1 2021 - art. 108 Legea 24/2017 (R)