Update articol:

Agricultorii îl susțin pe Emil Dumitru pentru pentru funcția de ministru al agriculturii

Într-un interviu acordat acum câteva luni,  Emil Dumitru, producător agricol și fostul președinte al Federaţiei Naţionale Pro Agro, spunea: "Practic, consumatorul din România finanțează industria agro-alimentară a altor state membre, în loc să ne dezvoltăm noi, local.  (Sursa Foto -Federaţia Naţională PRO AGRO) Într-un interviu acordat acum câteva luni,  Emil Dumitru, producător agricol și fostul președinte al Federaţiei Naţionale Pro Agro, spunea: "Practic, consumatorul din România finanțează industria agro-alimentară a altor state membre, în loc să ne dezvoltăm noi, local.  (Sursa Foto -Federaţia Naţională PRO AGRO)

Federația Națională PRO AGRO a transmis o scrisoare de susținere a lui Emil Dumitru pentru funcția de ministru al agriculturii. Scrisoarea este semnată de actualul președinte al PRO AGRO, Ionel Arion, iar în document se aduc argumente care denotă avantajele instalării unui fermier la conducerea ministerului pentru sectorul agricol din România.

Emil Dumitru a fost și președinte al Federației PRO AGRO, ceea ce îi conferă o dublă experiență, de cunoscător al domeniului atât în calitatea sa de fermier, cât și în aceea de negociere cu administrația, potrivit fermierinromania.ro.

Emil Dumitru, Pro Agro: “România Agricolă 2019 nu se poate hrăni din politici agrare din trecut, ci din politici agricole europene“ (vezi video- partea I si partea II)

 

Citiţi scrisoarea, integral, în continuare.

SCRISOARE DE SUSȚINERE pentru VIITORUL MINISTRU AL AGRICULTURII

Sectorul agroalimentar din România este atent la situația politică a României. Indiferent de ceea ce înseamnă lupta politică, asociațiile profesionale din România au făcut și vor face o singură politică, Politica Agricolă Comună – PAC. Federația Națională PRO AGRO apreciază în mod pozitiv faptul că, printre numele vehiculate de a prelua portofoliul de Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, figurează și domnul Florian-Emil DUMITRU, membru în cadrul Federației Naționale PRO AGRO și președinte în mandatul trecut.

Acest lucru ne demonstrează că efortul depus de către organizațiile profesionale de a promova obiectiv interesul legitim al fermierilor din România, este apreciat și de către mediul politic care a înțeles că printr-un parteneriat cu societatea civilă, va reprezenta un motor de dezvoltare a satului românesc și a economiei naționale.

Reamintim faptul că Federația Națională PRO AGRO este o organizaţie profesională înfiinţată în anul 2012 pentru producătorii români din agricultură, industria alimentară şi servicii conexe, în vederea promovării, reprezentării, susţinerii şi apărării
intereselor membrilor organizaţiilor profesionale reprezentative la nivel naţional și în raport cu instituţiile europene și naţionale atât publice, cât şi private. Federația Națională PRO AGRO este cea mai mare organizație din România, având 114.266 de angajați,
reprezentând cumulat 35,98% din sectoarele agricultură și industrie alimentară, fiind singura organizație care îndeplineşte simultan condiţiile de reprezentativitate, constatată de Tribunalul Bucureşti (decizia tribunalului nr.1/RZ din data de 9.02.2018).

Federația Națională PRO AGRO în cifre reprezintă:

peste 2.220.000 de hectare de teren arabil;
peste 1.800.000 de hectare de teren pașune;
83% din producția de carne de porc;
90% din producția de carne de pui;
33% din producția de carne de pește;
peste 1.000.000 de familii de albine;
peste 60% din producția de mezeluri;
70% din piața vinului;
peste 600.000 de capete de bovine;
peste 5.000.000 capete de ovine;
peste 500.000 de capete de caprine;
peste 40% din capacitatea de procesare în panificație;
peste 40% din capacitatea de stocare a cerealelor;

În acest context, credem că este oportună nominalizarea unui fermier pentru fermieri cu privire la preluarea portofoliului de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Federația Naționlă PRO AGRO, prin membrii săi, susține propunerea domnului Florian-Emil DUMITRU pentru poziția de ministru al agriculturii.

Prezenta scrisoare de susținere este semnată de președintele PRO AGRO în numele organizațiilor membre.
Președinte PRO AGRO
Ionel ARION

PRO AGRO este o federație reprezentativă la nivel național, este cea mai mare organizație profesională din România în domeniul agricol, care reprezintă interesele a aproximativ 114.000 de angajați și, cumulat, aproximativ 36% din capitalul companiilor care activează în sectoarele agricultură și industrie alimentară.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative