Update articol:

AirlineRatings.com: Cele mai bune 20 de companii aeriene din lume

Călătorii care îşi doresc să zboare din nou ar putea dori să verifice o nouă listă cu cele mai bune companii aeriene din lume.

Site-ul web privind siguranța companiilor aeriene AirlineRatings.com și-a publicat lista „Top Airlines din lume”, care clasifică în mod tradițional transportatorii în funcție de siguranță, servicii în zbor, confortul pasagerilor și rute de zbor.

Dar anul acesta, noi criterii de evaluare au fost luate în calcul. Pentru prima dată, companiile aeriene sunt judecate pentru modul în care au reacționat la pandemia globală Covid-19.

„Covid a influențat clasamentul în două moduri”, a declarat Geoffrey Thomas, redactor-șef al AirlineRatings.com. „Companiile aeriene trebuiau să fie conforme cu Covid la standardele noastre pentru a fi luate în considerare și am șters rentabilitatea ca un criteriu anul acesta.”

Şi câştigătorul este…

Qatar Airways a ocupat anul acesta locul 1, fiind considerată „Compania aeriană a anului”.

Transportatorul cu sediul la Doha a primit premiul cel mare datorită inovației sale în cabină, serviciului în zbor și „dedicării și angajamentului de a continua să funcționeze pe tot parcursul pandemiei Covid”, potrivit anunțului site-ului care a făcut clasamentul.

Qatar Airways a introdus, de asemenea, alte noutăţi pentru industrie, a spus AirlineRatings.com, finalizând auditul de siguranță al Asociației Internaționale a Transportului Aerian și fiind printre primii care au încercat Covid Safe Travel Pass. Qatar Airways are, de asemenea, una dintre cele mai tinere flote din lume, se arată în anunț.

Iată lista completă, urmată de poziția fiecărei companii aeriene anul trecut:

1. Qatar Airways (9)

2. Air New Zealand (1)

3. Singapore Airlines (2)

4. Qantas (4)

5. Emiratele Arabe Unite (6)

6. Cathay Pacific (5)

7. Virgin Atlantic (7)

8. United Airlines (N / A)

9. EVA Air (8)

10. British Airways (17)

11. Lufthansa (11)

12. ANA sau All Nippon Airways (3)

13. Finnair (12)

14. Japan Airlines (13)

15. KLM (14)

16. Hawaiian Airlines (16)

17. Alaska Airlines (18)

18. Virgin Australia (10)

19. Linii aeriene Delta (19)

20. Etihad Airways (20)

Majoritatea transportatorilor au menținut o poziție similară cu cea din lista din 2020. Cu toate acestea, Qatar Airways a sărit opt ​​locuri pentru a obține primul loc, o poziție dominată de obicei de Air New Zealand. „Air New Zealand a fost„ Compania aeriană a anului ”în șase din ultimii opt ani datorită inovației sale remarcabile și a serviciului de cabină”, a spus Thomas.

British Airways a sărit cu șapte locuri în clasament la numărul 10, în timp ce United a sărit pe locul 8, după ce nu a fost deloc în lista 2020.

Doar companiile aeriene cu șapte stele de siguranță sunt luate în considerare pentru lista anuală. Această evaluare se bazează pe istoricul accidentelor, incidentele legate de pilot, audituri guvernamentale – și acum protocoalele Covid, cum ar fi distanțarea socială, curățarea aeronavelor și echipajul de cabină cu mască.

Mai puțin de 150 dintre cele 350 de companii aeriene evaluate de AirlineRatings.com au șapte stele. Opt companii aeriene au o singură stea, potrivit site-ului web.

Premii de excelență

Transportatorii individuali sunt, de asemenea, selectați pentru „Airline Excellence Awards” pentru servicii și produse superioare. Premiile din acest an au fost acordate:

Cea mai bună clasă întâi: Singapore Airlines

Cea mai bună clasă de afaceri: Qatar Airways

Cea mai bună clasă economică premium: Air New Zealand

Cea mai bună clasă economică: Air New Zealand

Cea mai bună companie aeriană low-cost din Asia-Pacific: Jetstar

Cea mai bună companie aeriană low-cost din Europa: EasyJet

Cea mai bună companie aeriană low-cost din America: Sud-Vest

Cea mai bună companie aeriană low-cost: Vietjet Air

Cea mai bună companie aeriană regională: Qantas

Cel mai bun echipaj de cabină: Virgin Australia

Cele mai bune saloane: Qantas

Premiul de catering în zbor: Qatar

Premiul de divertisment în zbor: Emirates