Update articol:

Alegeri SUA: Trupele Gărzii Naționale ajung în mai multe orașe americane, înaintea haosului nocturn al alegerilor

  • Gigantul american în domeniul distribuţiei Walmart a hotărât să-şi retragă – provizoriu – armele şi muniţia din raioanele magazinelor, ca măsură de precauţie
  • Unii patroni își baricadează deja spațiile comerciale, ca înainte de trecerea unui uragan 

 

Garda Națională din SUA a fost trimisă în mai multe state pentru a interveni în orice situaţii de urgenţă, inclusiv tulburări sociale în urma rezultatelor alegerilor de marți seară, potrivit zerohedge.com.

Temerile legate de haosul din noaptea electorală au cuprins autorităţile în ultima lună, guvernatorul Charlie Baker din Massachusetts activând,  luni,  1.000 de membri ai Gărzii Naționale din Massachusetts.

Și în Oregon, guvernatorul Kate Brown, pentru a doua oară în două luni, a declarat o stare de urgență pentru zona Portland, invocând potențiale neliniști sociale din jurul alegerilor.

Guvernatorii au mobilizat, de asemenea, forțele de gardă din Texas, Alabama și Arizona în marile orașe din statele lor, în așteptarea violențelor.

Săptămâna trecută, Garda Națională din Pennsylvania a fost trimisă  în mijlocul unor tulburări sociale în urma uciderii de către poliție a unui bărbat de culoare. Trupele de gardă au fost poziționate de atunci pentru a face față potențialelor neliniști din această seară.

Potrivit surselor NBC, începând de azi, un gard  va fi ridicat în jurul Casei Albe, cu 250 de trupe de pază în așteptare.

Pentru că se așteaptă la violențe după anunțarea rezultatelor alegerilor, unii patroni își baricadează deja spațiile comerciale, ca înainte de trecerea unui uragan. În apropierea reședinței lui Donald Trump aproape că nu mai există magazin care să nu aibă ușile și geamurile acoperite cu bucăți de placaj. Situația este aceeași și în New York sau alte orașe americane.

Gigantul american în domeniul distribuţiei Walmart a hotărât să-şi retragă – provizoriu – armele şi muniţia din raioanele magazinelor, ca măsură de precauţie, cu cinci zile înaintea alegerilor americane tensionate de marţi, relatează AFP. Decizia vine şi în urma unor manifestaţii violente la Philadelphia, în ultimele zile.

”Am văzut momente izolate de agitaţie socială şi, aşa cum am făcut în mai multe rânduri în ultimii ani, ne-am scos armele şi muniţia din raioane, ca măsură de precauţie, pentru securitatea utilizatorilor noştri”, a anunţat un purtător de cuvânt al Walmart.

 

 

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (07/05/2021)

Contracte cu valoare peste 10% din cifra de afaceri

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 10 si 11 Mai 2021

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Suspendare tranzactionare - 17:12 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera