Update articol:

Aleksei Navalnîi, condamnat la închisoare cu executare

Aleksei Navalnîi Aleksei Navalnîi/ Sursa foto: Twitter

O instanţă judiciară din Moscova a decis, marţi, condamnarea la trei ani şi şase luni de închisoare pentru Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, pentru încălcarea condiţiilor pedepsei de trei ani și jumătate cu suspendare, pronunțată pentru un caz de delapidare din 2014.

Marți, Curtea Municipală din Moscova a decis că Navalnîi nu s-a prezentat în mod regulat la Serviciul Federal al Penitenciarelor (FSIN). Astfel că, judecătorul a decis ca hotărârea să se transforme într-una executorie.

Judecătoarea Natalya Repnikova a anunțat: “Curtea consideră necesar să se impună o pedeapsă cu executare pentru Navalny”. Repnikova a subliniat că 12 luni petrecute de inculpat în  arestat la domiciliu vor fi considerate ca efectuare a pedepsei. Astfel, dacă apărarea nu reușește să conteste decizia, Navalny va petrece mai puțin de 3,5 ani de închisoare.

Verdictul nu a intrat încă în vigoare – părțile au la dispoziție zece zile pentru a face apel. Avocatul Vadim Kobzev a declarat pentru RIA Novosti că apărarea va folosi acest drept.

Navalnîi l-a acuzat din nou pe preşedintele rus Vladimir Putin de faptul că a ordonat să fie otrăvit cu un agent neurotoxic de tip noviciok, în vară.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/07/2024)

Deconectarea automata a Unitatii 1 CNE Cernavoda

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (19/07/2024)

Incheiere act aditional la contractul de finantare cu Raiffeisen Bank

AAGES S.A. (AAG) (19/07/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014